Boemerang-claim voor Van den Boog

7 Connecties
0 Bijdragen

Nedvast in hoger beroep

Het wordt er al met al niet makkelijker op voor Rik van den Boog. Als Ajax-directeur heeft hij het momenteel zwaar te verduren. Van den Boog zou verantwoordelijk zijn voor een serie slechte aankopen en het bovendien niet zo nauw nemen met de waarheid.

Tegelijkertijd blijft zijn zakelijke verleden hem opspelen. Met name het echec bij The Entertainment Group (TEG) zorgt voor frequente juridische correspondentie. De Telegraaf schrijft vanochtend dat het Hilversumse vastgoedbedrijf Nedvast zijn tanden opnieuw in de kuiten van de vroegere verdediger van het tweede van Ajax gaat zetten. Nedvast eist een schade van 5 miljoen euro van Van den Boog. In december moest het vastgoedbedrijf nog bij de rechtbank in het stof bijten toen Van den Boog in deze kwestie in het gelijk werd gesteld. Nedvast neemt echter geen genoegen met de uitspraak van de rechter en gaat in hoger beroep. Martin de Kok van Nedvast ziet overeenkomsten met de verwijten die hij bij Ajax voor zijn voeten krijgt geworpen: 'Waarheden, onwaarheden, die man roept maar wat'.

In 2008 zette Van den Boog als aandeelhouder van TEG zijn handtekening onder het koopcontract voor een nieuw hoofdkantoor. Prijs: 4,2 miljoen euro. TEG was toen al technisch failliet, maar daar was Van den Boog niet geheel van op de hoogte. Volgens Nedvast tekende Van den Boog het koopcontract terwijl hij wist dat het slecht ging met het entertainmentbedrijf. TEG kon het pand niet afnemen en Nedvast bleef er vervolgens mee zitten.
Volgens de Telegraaf maakt de advocaat van Van den Boog zich geen zorgen over het hoger beroep: 'De rechter heeft al onze argumenten in eerste aanleg overgenomen. We zien wel wat het hof daar van maakt'.