Bonusmeltdown

  Het gekrakeel om de bonus van Jan Hommen loopt volledig uit de hand. Bankiers en verzekeraars moeten dokken. Dat en meer in Newswatch van woensdag 23 maart.

  100 procent belasting over bonussen
  Het debat over de bonussen van bankiers en verzekeraars is gisteren volledig geëscaleerd. De Tweede Kamer heeft na een oproep van de PVV'er Roland van Vliet ingestemd met een voorstel om alle bonussen van banken en verzekeraars die staatssteun ontvangen, met terugwerkende kracht met 100 procent worden belast. In totaal kan de som oplopen tot een bedrag van enkele miljarden euro. Alleen ING heeft naar eigen zeggen sinds 2008 voor 1,3 miljard euro aan bonussen uitgekeerd. Aegon, ASR en SNS Reaal hebben geen bedragen bekend gemaakt en willen volgens het Financieele Dagblad ook niet reageren.

  Bron: het Financieele Dablad


  Quatar vroeg Shell om donaties
  Uit Amerikaanse diplomatieke berichten die door Wikileaks zijn gelekt, blijkt dat onder andere de oliemaatschappijen Shell en Exxon werden gevraagd om donaties te doen ter waarde van 1,7 miljoen dollar. Dit ten behoeve van een medisch centrum. De 'cash call' stamt uit 2007 en wekte destijds de nodige verbazing. Het oliestaatje Quatar is een van de rijkste landen ter wereld. Uit de berichten blijkt dat de internationale oliemaatschappijen geschokt en boos op het verzoek hebben gereageerd.

  Bron: The Telegraph


  Ex-topbankier Bert Heemskerk overleden

  Bert Heemskerk, voormalig topman van Van Lanschot Bankiers en Rabobank, is overleden. Gisteravond bracht NRC Handelsblad het nieuws als eerste. Heemskerk ging in 2007 met pensioen, net toen de bankencrisis uitbrak. De bank deed een beroep op Heemskerk om nog even aan te blijven. Later zei hij blij te zijn geweest dat hij nog enige tijd op de voorzittersstoel is blijven zitten. Op Twitter regende het gisteravond geschokte tweets over het plotse overlijden van de bankier. Heemskerk overleed dinsdag 22 februari na een kort ziekbed in zijn woonplaats Noordwijk. Hij werd 67 jaar.

  Bron: NRC Handelsblad


  The Bunga Bunga files
  De Britse kwaliteitskrant the Telegraph heeft sinds gisteren de eerste foto's die uit de feestkelders van Berlusconi afkomstig zijn. De foto's werden ontdekt op laptops en camera's van mensen die door de Italiaanse aanklagers in beslag werden genomen. De 74-jarige Silvio Berlusconi wordt ervan verdacht dat hij sex heeft gehad met een minderjarig buikdanseresje, Karima El Mahroug met de bijnaam Ruby, dat haar diensten in ruil voor contanten aanbood. Op de onscherpe foto's zijn slechts flikflooiende dames zichtbaar. De bejaarde baas van Italië is nergens in actie te zien.

  Bron: the Telegraph

  Ten oorlog!
  De krant van Wakker Nederland opent vandaag met een opgetogen voorpagina dat 'onze troepen' oorlog gaan voeren. "Nederland doet mee in strijd tegen Gadaffi. OOK NAAR LIBIË". Aan de rechterzijde van de voorpagina wordt het arsenaal waarmee de coalitie ten strijde trekt, tentoon gesteld. De krant zal er in navolging van lang lopende reeksen als 'Het Monster van Riga' (over de pedo Robert M.) en 'Atoomangst'(over de kernramp in Japan) ook een herkenbaar feuilleton aan de oorlog wijden. Althans, de creatieven van de krant hebben net als bij de eerder genoemde reeksen een herkenbaar icoontje geschapen. Op de website alvast een rood/zwart plaatje van Gadhafi geplaatst met daarin een crosshair (kruishaar) en de tekst: Doelwit Libië. Het wordt vast een mooie oorlog.

  Bron: de Telegraaf

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid