Botte bijl voor Britse investment bankers

2 Connecties

Onderwerpen

Bankiers Ontslag

HSBC en RBS gaan 10 tot 20 procent van hun investment bankers op straat zetten. In Disneyland schijnt daarentegen de zon. En de redder van de Grieken is gearriveerd. Newswatch.

Britse investment bankers sterven uit 
het personeel in de investment banking-tak van de twee grootste Britse banken krijgt te maken met een botte bijl. Tussen de 10 en 20 procent van de investment bankers bij HSBC en Royal Bank of Scotland kan zijn baan verliezen omdat de business slecht gaat. HSBC is deze week al begonnen met het lozen van enkele honderd investment bankers. 
Over het exacte aantal wilde een woordvoerder niets zeggen. "We are not commenting on specifics but HSBC is going through an efficiency programme as described at the investor day in May. The programme is about reducing bureaucracy and enhancing organisational effectiveness."  Over de hele linie gaat de bank trouwens de komende twee jaar ongeveer 30.000 medewerkers ontslaan. Dat is niet niks.
Bron: Telegraph

Iedereen maakt fouten 
Rick Perry wil drie ministeries afschaffen, namelijk Onderwijs, Handel en nog eentje. Die laatste was hij vergeten in het CNBC-debat van gisteren. De arme man kreeg een brain freeze en kwam na een kwartier pas met het antwoord: Energy. De flater was gisteren het meest bekeken Youtube-filmpje en politieke analisten noemen het de grootste fout ooit in de moderne geschiedenis van het politieke debat. De Republikeinse presidentskandidaat denkt daar anders over en gebruikt het in zijn voordeel door te zeggen dat de blunder aantoont dat de federale overheid zo groot en stug is dat zelfs de meest bedreven politici het niet helemaal op een rijtje heeft.

"We've all had human moments. President Obama is still trying to find all 57 states. Ronald Reagan got lost somewhere on the Pacific Highway in an answer to a debate question. Gerald Ford ate a tamale without removing the husk. ... Just goes to show there are too damn many federal agencies", schreef het campagneteam in een brief waarin wordt opgeroepen tot een campagnebijdrage.
Kamp Perry vraagt aan supporters om op te sturen welke overheidsafdeling “vergeten moet worden.” 
Bron: Fox news

De zon schijnt in Disneyland 
Dat de wereldindexen zware tijden doorstaan domineert het nieuws. Wat daar vaak bij wordt vergeten is dat er door de meeste bedrijven nog gewoon centjes worden verdiend. Neem nou het Walt Disney-imperium. Van kwartaal tot kwartaal steeg de winst van het bedrijf met maar liefst 30% van 835 miljoen dollar naar 1,09 miljard dollar. De winst per aandeel bedroef 59 dollarcent per aandeel tegenover 45 dollarcent dezelfde periode van vorig jaar. De moederonderneming – waaronder onder andere ABC Network en een filmstudio vallen – overtrof daarmee ruimschoots de verwachtingen. De aandelen stegen slechts 1 procent.
Bron: CNBC

Niet nu, misschien later 
De Amerikaanse regering heeft de beslissing tot de bouw van de Keystone XL pijpleiding uitgesteld omdat er wordt gekeken naar een alternatieve route via Nebraska. Onder de bevolking is hevig protest ontstaan over het idee vanwege de milieuaspecten. Veel burgers hebben onlangs bij het Witte Huis gedemonstreerd. Door het vertraagde besluit wordt de definitieve knoop pas in 2013 doorgehakt. Handige zet van Obama om de onrust uit te stellen tot na de verkiezingen in 2012.
Bron: New York Times

Daar is hij dan, Papademos (vader van het volk)
De aankondiging heeft even op zich laten wachten want de partijen kwamen er maar niet uit. Maar eindelijk is de nieuwe leider van de Griekse regering van nationale eenheid bekendgemaakt. Het is niemand minder dan Lucas Papademos, een gerespecteerd econoom en voormalige vicepresident van de ECB. Een lichtpuntje te midden van de euroheisa. Een technocraat is immers wat het verdeelde en roerige land op dit moment nodig heeft. Papademos wordt niet alleen in het buitenland graag gezien, maar geniet ook van aanzien in zijn eigen land. De tijdelijke regeringsleider heeft maar een paar weken om het EU-akkoord en de bezuinigingen er door heen te jagen, voordat het land bankroet raakt. Gaat vast lukken. Trouwens, demos betekent volk. 'Papademos': vader van het volk? U komt als geroepen. 
Bron: New York Times 

 

Redactie
Redactie
Gevolgd door 696 leden