Het superluxe resort van de Britse zakentycoon op zijn privé-eiland brandde volledig af. Branson heeft het over "the Dunkirk spirit" die op het eiland heerst.

Sir Richard Branson haalt de 2e Wereldoorlog er maar eens bij om de geest te beschrijven die maandagavond op het eiland Neckar Island heerst nadat een brand de villa van Branson in de as legt en een tropische storm om zijn oren en die van zijn familie en vrienden giert. Op zijn blog schreef Branson dat "the Dunkirk spirit" op het eiland rondwaart nadat het inferno een voorlopig einde maakte aan zijn superluxe buiten. Op 26 mei 1940 moest het Britse expeditieleger van enkele honderdduizenden soldaten vanuit de Franse kustplaats Duinkerken worden geëvacueerd nadat het door de Nazi's was omsingeld. Bij de slag om Duinkerken verloren duizenden Britse en Franse soldaten en ook Franse burgers hun leven.

 

"Currently just huddled up with family & friends in the continuing tropical storm realising what really matters in life", twitterde de Britse zakentycoon later weer deemoedig. Behalve zijn 90-jarige moeder bevinden ook zijn vrouw Joan, zijn zoon Sam en dochter Holly zich op het eiland.

Branson kocht het Neckar Island in 1981 en liet er "The Great House" op bouwen. De villa beschikt over acht majestueuze slaapkamers en is een favoriete bestemming voor de rich & famous die zich a raison van 54 duizend dollar per nacht, over de vertrekken van de Britse zakentycoon kunnen ontfermen en met de wenk van een opgetrokken wenkbrauw de diensten van zijn bedienende personeel kunnen inroepen. De Oscarwinnende actrice Kate Winslet behoort tot de groep die zich graag laaft aan het comfort van The Great House. Ook zij moest maandagavond (maandagmiddag lokale tijd) een veilig heenkomen zoeken voor de vlammen.