Brazilië scoort met real

Braziliaanse voetballers kiezen voor de real, Apple scoort en betaalt steeds minder belastingen, inflatie van Amerikaanse schoolcijfers en meer in Newswatch

Apple's recordwinsten en geringe belastingmoraal
En weer scoort Apple een slam dunk op Wall street door recordwinsten te presenteren. Met name de omzet en winst uit de verkoop van iPhone en iPad stuwde het kwartaalresultaat van het Californische bedrijf naar een ontzagwekkende 7,31 miljard dollar. Interessanter zijn de statistieken van researcher Capital IQ. Daaruit blijkt dat Apple het geld liever in kas houdt, dan het aan belastingen uit te geven.

Bron: ZeroHedge

 

De centen van Apple  (klik om te vergroten)


Brazilië exporteert minder voetballers
Het meest in het oog springende exportproduct van Brazilië, wordt steeds minder uitgevoerd. Reden: de toenemende kracht van de Braziliaanse economie en de sterkte van de de real. De Braziliaanse munteenheid nam het afgelopen jaar 34 procent in waarde toe ten opzichte van de euro en 25 procent ten opzichte van het Britse Pond.

Bron: Het Financieele Dagblad (betaald)


Amerikanen spelen Russisch roulette met schuldplafond als inzet
"Het meest angstaanjagende stemonderzoek dat ik ooit heb gezien". Aldus Ezra Klein van de Washington Post over het huidige stemgedrag van Democraten, Republikeinen en onafhankelijken inzake het verhogen van het schuldenplafond. Het stemwijzertje helt over richting "nee". Dat wil zeggen: geen verhoging van het schuldenplafond. De gevolgen volgens Klein als dit op 2 augustus ook werkelijk de uitslag zal worden: "global financial panic that makes 2008 look like a warm-up."

Bron: The Washington Post Business blog


Moody's gaat ook in US te keer

Als kleine voorbode voor wat er mogelijk na 2 augustus gaat gebeuren, heeft kredietbeoordelaar Moody's en vijftal Amerikaanse staten een waarschuwing gegeven. Maryland, New Mexico, South Carolina, Tennessee en Virginia zullen mogelijk hun Aaa rating verliezen. Business Insider vat samen waar de zwakke plekken zitten.

Bron: Moody's


Inflatie van Amerikaanse schoolcijfers
Interessante statistiek: de schoolcijfers van middelbare scholieren in de Verenigde Staten zijn sinds de jaren '30 aan een flinke inflatie onderhevig, zo blijkt uit onderzoek. Vooral in het privé-onderwijs (private schools) giert de inflatie de pan uit. Deze trend biedt een mogelijke verklaring waarom leerlingen van welgestelde ouders afkomstig uit het privé-onderwijs, relatief oververtegenwoordigd zijn op de meest prestigieuze universiteiten.

Bron: Flowingdata


Oh ja, Rupert Murdoch weet niets, ofwel: "I know nothing"

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden: