Britse koninklijke baby promoot Hollands Bugaboo

1 Connectie

Werkvelden

Innovatie
0 Reacties

De Amsterdamse fabrikant van kinderwagens maakt zich op voor drukke tijden: kroonprins William en zijn vrouw Kate hebben een Bugaboo gekocht.

Betere free publicity kun je je als merk niet wensen. Het Britse kroonprinselijk paar heeft de Rolls Royce onder de kinderwagens uitgekozen, de Bugaboo Cameleon.  Een product dat Hollands vernuft, Dutch design en Taiwanese productiekennis combineert met een royaal prijskaartje. 'De derde generatie van deze iconische all-in-one kinderwagen is nu nog veelzijdiger, stijlvoller en functioneler', prijst de Amsterdamse onderneming zijn kinderwagen aan. 

 
De keuze voor een Nederlands product komt hard aan bij de Britse concurrentie, schrijft Bloomberg. Kinderwagenfabrikant MacLaren had gehoopt op een 'Buy British'-sentiment bij William en Kate en heeft het speciale model Royal Baby Techno XT Style Set, compleet met een vaderslandslievend Union Jack-symbool, op de markt gebracht. De keuze voor Bugaboo is dus een flinke tegenvaller, maar gezien de ietwat verouderde uitstraling van het Britse product niet onbegrijpelijk. 
 
De baby-branche in het Verenigd Koninkrijk troost zich met de gedachte dat er een flinke stijging van de verkopen wordt voorspeld als de nieuwe Britse troonopvolger eenmaal is geboren. Hoe dan ook zal de baby van Kate en William een trendsetter worden. 
 
Bugaboo werd hip in de Verenigde Staten dankzij slim inspelen op de populaire actieve levensstijl en optredens in series als Sex in the City. Filmsterren die hun kroost erin transporteerden zorgden voor gratis reclame. Ondanks de kritiek op de prijs –  het Dutch design profileert zich met het motto 'duur is goed' – werd de Bugaboo een groot verkoopsucces. 
 
 
Lees ook
  • Interview met de oprichter van Bugaboo, Max Barenburg
  • Handelsblatt-portret: 'Ein niederländisches Unternehmen macht den Kinderwagen zum Luxuskarosse'
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 335 leden