Brokers gepakt

4 Connecties

Onderwerpen

Dow Jones Broker Beurs

Werkvelden

Wall Street
0 Bijdragen

De onderzoekers van de Flash Crash op Wall Street, 6 mei van dit jaar, lijken een schuldige op het oog te hebben. Volgens de Financial Times moeten stock brokers zich zorgen maken.

De precieze oorzaak van de crash is nog steeds niet duidelijk. In de middag van 6 mei verloor de Dow Jones binnen enkele minuten het onwaarschijnlijke aantal van meer dan 1000 punten. Een paar minuten later volgde een bijna even grote rebound, maar toen was de totale paniek op de beursvloer al uitgebroken.

 

Menselijke fout

 

Volgens veel betrokkenen is de crash hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een menselijke fout tijdens de handel. De Financial Industry Regulatory Association, de toezichthouder die de vreemde beursval onderzoekt, zou daarom mogelijk boetes aan de tussenhandelaren gaan uitdelen. De brokers zouden te weinig hebben gecontroleerd welke klanten via hun computerprogramma's in grote hoeveelheden aandelen aan het handelen waren.

Door die nalatigheid zou een enkele beurshandelaar door bijvoorbeeld een tikfout de wereldwijde beurshandel in paniek kunnen hebben gebracht. “Brokers moeten weten wie er met hun systemen werkt”, aldus een betrokkene. Nu is vaak onduidelijk wie echt achter de grootschalige handel zit, maar die regels zouden naar aanleiding van de Flash Crash wel eens aangescherpt kunnen worden.

Redactie
Redactie
Gevolgd door 617 leden