Candy steunt 'Rebuild Japan'

1 Connectie

Onderwerpen

Japan

Ondernemer Marc Wesseling is in Japan de actie 'Rebuild Japan' begonnen. Hij krijgt steun van internationale artiesten en Japanse coryfeeën. Ook Candy Dulfer gaat Wesseling helpen. Newswatch!

 Candy Dulfer steunt actie  "Rebuild Japan"

De Nederlandse oprichter van het Japanse reclamebureau Ultrasupernew Marc Wesseling is in Tokio gebleven en is een fundraising-actie begonnen voor de wederopbouw van Japan: Rebuild Japan. De actie wordt in Nederland ondersteund door Radio 3-deejay Giel Beelen, die vrijdagochtend Candy Dulfer strikte.
 
Hier Beelen met meer details over de actie van Wesseling en in gesprek met Nederlands bekendste saxofoniste.
 

 

 

 

Japan-crisis: voor het eerst sinds 2000 gezamenlijk interventie valutamarkt 

De VS, Europa, Japan en het Verenigd Koninkrijk hebben gezamenlijk ingegrepen in de valutamarkt. Ze willen voorkomen dat de Japanse economie crasht. Dit, in combinatie met de politieke onrust in het Midden-Oosten, zou de gehele wereldeconomie kunnen doen ontsporen, zo is de vrees.

 

Merkwaardig genoeg was de yen na de aardbeving tot recordhoogte gestegen en dat maakte het exporteurs als Sony en Toyota erg moeilijk. Hoewel Japan hierdoor erg goedkoop kan inkopen, dreigt de export ineen te storten. Om de koers van de Japanse munt te dempen zijn er massaal yens verkocht.

Bron: Telegraph 

 

 

Goede cijfers Van Lanschot 

De private bank Van Lanschot maakte in 2010 weer winst: €65,7 miljoen werd er bijgeschreven. De inkomsten komen vooral uit provisie-inkomsten en het beheren van beleggingsportefeuilles. Bestuursvoorzitter Floris Deckers: Kenmerkend voor 2010 was de duidelijke scheidslijn tussen de eerste en tweede helft van het jaar. De eerste zes maanden stonden nog in het teken van stabilisatie, in de tweede helft van het jaar is de groei versneld.'?

Bron: Financieel Dagblad 

 

Zweden werken zich rot

De opmerkelijke economische groei van Zweden zorgt ervoor dat de werknemers overuren draaien. De overuren zouden goed zijn voor 125.000 banen. Hoewel Zweden een werkeloosheidsercentage heeft van zo'n 8 procent is er een flink tekort aan gekwalificeerd personeel.

Bron: The Local