CEO Deutsche Bank etaleert 'laf gedrag'

2 Connecties

Onderwerpen

Anshu Jain Libor-gate
0 Bijdragen

Anshu Jain, topman van Deutsche Bank ligt onder vuur nadat hij besloot niet persoonlijk in de Bondsdag te verschijnen bij een hoorzitting over Libor-gate.

Duitse politici maken gehakt van Anshu Jain, de topman van Deutsche Bank. Jain, die ooit verantwoordelijk was voor de zakenbank van DB, was persoonlijk door het Duitse parlement uitgenodigd om te komen getuigen bij een hoorzitting over het grote Libor-schandaal. Jain besloot vorige week deze uitnodiging naast zich neer te leggen en een ondergeschikte, het hoofd juridische zaken van DB, te sturen.

Dat besluit van Jain is bij verschillende Duitse politici van de SPD en de Groenen in buitengewoon slechte aarde gevallen, meldde Reuters.

Gerhard Schlick van de Groenen, beschuldigde Jain van 'laf gedrag' en vond de afzegging van Jain 'onacceptabel'. De Groenen hadden Jain expliciet gevraagd om persoonlijk in de Bondsdag te getuigen, niet de Deutsche Bank. 'Zo kun je het parlement niet behandelen', zei Schlick.
Het besluit van Jain zet de relatie tussen de mediaschuwe bankiers, die zich sinds het ontstaan van de kredietcrisis steeds dieper in hun bunkers verschuilen, en de politiek verder onder druk.
Deutsche Bank kwam met een formele verklaring waarin de bank aangaf dat het een traditie heeft om mee te werken aan verzoeken van de Bondsdag en dat in de toekomst ook wil blijven doen.

Bob Diamond, de voormalige ceo van Barclays, en net als Jain ooit verantwoordelijk voor de investment bank, getuigde eerder dit jaar wel voor het Britse parlement. Diamond en Barclays chairman Marcus Agius traden in juli af toen Barclays een recordboete van 290 miljoen pond om zijn oren kreeg in verband met het manipuleren van de London interbank offered rate (Libor).

 

Lees en kijk ook op FTM:

'Putsch bij Deutsche Bank'

Bekijk een portret over de 'gevreesde' Anshu Jain

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 563 leden