Puma-topman scoort goed

2 Connecties

Onderwerpen

Strauss-Kahn Puma
0 Bijdragen

De lijst van best verdienende CEO's in Europa is uit. Manchester City-eigenaar blijft lekker spenden en DSK is op vrije voeten. Plus: Chinees stuwmeer is gifpoel en sexschandaal rond RBS in Groot-Brittannië. Newswatch!

Topsalarissen EU naderen record 2007

Net als in Amerika, zijn ook in Europa de topsalarissen zo goed als terug op het pré-crisis niveau van 2007. Dat blijkt uit onderzoek van het Duitse Manager Magazin. De Britten doen het traditioneel goed in deze lijst. Nederlanders staan niet in de top 10 (Bart Becht is immers weg bij Reckitt Benckiser). Best betaalde Duitser is Jochen Zeitz van Puma. Nota bene: de kleinste sportschoenfabrikant profileert zich als 'duurzaam'. Een slimme zet, denkt onze columnist Jan Dwarshuis. Best betalend 'Nederlands' bedrijf is Shell. Maar topman Peter Voser is een Zwitser. 
Bron: Tagesschau  
 
Topverdieners in Europa (2010)
Strauss-Kahn op borgtocht vrij
Tot opluchting van zijn linkse Franse vrienden is hij op vrije voeten, Dominque Strauss-Kahn. Maar met enkelband en praktisch gezien onder huisarrest. New York Times beschrijft de Werdegang van de afgetreden IMF-leider.
 
 
 
 
Problemen met Chinese dam van $23 miljard
Dit is een interessant verhaal: het reusachtige waterbouwkundige project Drieklovendam, 's werelds grootste waterkrachtcentrale en symbool voor China's zelfvertrouwen, veroorzaakt ernstige milieu-en geologische problemen. Het project heeft officieel $23 miljard gekost, maar buitenstaanders vermoeden dat het eerder het dubbele was. 
Het is voor het eerst dat de Chinezen erkennen dat niet alles even rooskleurig verloopt. Het stuwmeer is een grote gifpoel geworden, met dikke tapijten van stinkende algen en drijvende eilanden van afval. En stroomafwaarts is de Gele Rivier opgedroogd. Lezen!
 
 
Hoe gaat het eigenlijk met Japan?
Best goed. Okay, er is een recessie ontstaan na de aardbeving, maar de Bank van Japan ziet af van stimuleringsmaatregelen. De bank verwacht een gematigd herstel in het komende kwartaal. 
Bron: Bloomberg 
 
 
 Manchester City-eigenaar: 'Dont worry, be happy'
De voorzitter van Manchester City, Khaldoor Al Mubarak, zegt dat de buitenwereld zich geen zorgen hoeft te maken over de financiën van de club. Toch is daar alle reden voor: eigenaar sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan heeft sinds 2008 omgerekend $805 miljoen in de club gestoken. Voorzitter Al Mubarak beweert echter dat Manchester City de nieuwe UEFA financial fair play regels al volgt. 
 
Nog een paar goodies...
 

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden:

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden