Newswatch 7 feb 2011

4 Connecties

Relaties

Huffington Madoff

Organisaties

Euronext

Locaties

China
0 Bijdragen

Is JPMorgan Chase medeplichtig aan de Madoff-fraudde? En opnieuw staat de hegemonie van Euronext onder druk. Verder: AOL koopt Huffington Post voor $315 miljoen en China staat in brand.

JPMorgan medeplichtig Madoff-fraude?

Banken genieten op dit moment geen al te beste reputatie, zeker niet in Amerika. Velen zien Goldman Sachs als de verpersoonlijking van het Kwaad. Salon.com denkt dat JPMorgan Chase hetzelfde wacht. Volgens Irving Picard, de curator die de puinhopen van Madoff opruimt, is de bank niet zomaar betrokken bij de fraude, maar speelde zij er een centrale rol in. 
 
De reputatie van JPMorgan staat op het spel. Die was toch al slecht omdat de bank huizen van militairen die in het buitenland zijn gestationeerd in beslag had genomen.  Financieel zou het een harde klap kunnen worden en daarom is er vast  $2,8 miljard gereserveerd voor juridische procedures. De bank is er alles aan gelegen om een schikking te treffen. 
Bron: Salon.com
 
 
BinckBank valt monopolie Euronext aan
Maakt Euronext zich schuldig aan machtsmisbruik? Dat is de inzet van een rechtszaak die ABN Amro, BinckBank en handelshuis Optiver hebben aangespannen om het monopolie van Euronext voor de handel in opties te doorbreken. Ze eisen dat hun gezamenlijke TOM toegelaten wordt tot Euronext Amsterdam. Euronext zou dat weigeren uit angst voor concurrentie. Handelshuizen klagen al langer dat Euronext te duur is. 
Bron: FD.nl 
 
 
Hyped again: Huffington Post verkocht voor $315 miljoen
Noodlijdende provider koopt verliesgevend links-liberaal weblog. Dat is in het kort de essentie van de raadselachtige overname van de Huffington Post door het tegen de ondergang vechtende AOL. De linkse signatuur van Huffington Post levert AOL 117 miljoen extra bezoekers per maand op. En de Post kan profiteren van het netwerk van AOL, aldus oprichter Ariana Huffington. 
De media zijn bezig met een nieuwe consolidatieslag. Enkele maanden geleden vrat het weblog The Daiiy Beast weekblad Newsweek op.
 
Lees ook wat Ariana er zelf over zegt. 
Bron: Reuters 
 
 
 
China brandt
De viering van het nieuwe jaar is niet onopgemerkt gebleven in China. De brandweer moest 7480 keer uitrukken om brand te bestrijden. Oorzaak: vuurwerk. In tientallen steden was een smogalarm als gevolg van de zwaveldampen en het auto-verkeer. Chinees nieuwjaar wordt ook wel de grootste volksverhuizing op aarde genoemd.