China koopt bankaandelen in

  In de Newswatch van dinsdag: de Aziatische beurzen stijgen nadat China aandelen van nationale banken is gaan inkopen. Nederland heeft het beste pensioenstelsel, Dexia-beleggers balen en meer.

  De Aziatische aandelenmarkten zijn dinsdag voor het eerst sinds enkele dagen weer gestegen, nadat de Chinese overheid aandelen van de vier grootste banken van het land is gaan inkopen. De afgelopen dagen waren de banken onder vuur van beleggers komen te liggen. De markt leek voorzichtig te twijfelen aan de kredietwaardigheid van de banken, die steeds meer open staan voor invloeden uit andere delen van de wereld. De afgelopen dagen lag de waardering voor de Chinese banken op het niveau van tijdens de kredietcrisis.
   
  Dexia: 'Aandeel van de goede huisvader' gedaald
   
  Het stond in België bekend als het 'aandeel van de goede huisvader': een belang in Dexia Bank. Veel kleine privébeleggers voelen zich daarom gerold nu de bank door de staat is overgenomen, schrijft De Standaard vandaag. Ondertussen verloor het aandeel Dexia gisteren 4,7 procent op de beurs, na eerder op de dag 36 procent in de min te hebben gestaan. 
   
  'Nederlander heeft beste pensioen ter wereld' 
   
  Voor het derde jaar op rij heeft Nederland het beste pensioenstelsel ter wereld. Dat blijkt uit de wereldwijde pensioenindex die onderzoeksbureau Mercer vandaag uitbrengt. Nederland doet het vooral goed door de hoogte van de pensioenen en het vertrouwen in het pensioenstelsel. Wat nou, pensioenencrisis? Australië en Zwisterland staan overigens op 2 en 3.
  Bron: NOS
   
  De 8 lessen van Steve Jobs
   
  Posterous-oprichter Sachin Agarwal werkte in het verleden als enigneer bij Apple. Nu hij een eigen onderneming heeft merkt hij dat hij nog altijd de belangrijkste managementlessen van Steve Jobs in zijn achterhoofd heeft. De 8 lessen die zijn leven veranderden.
   
  Het NOS Nieuws in 60 seconden:
   
   

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 240 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren