'Aandeel Apple kan $1000 worden'

1 Connectie

Organisaties

Apple
0 Bijdragen

Gisteren brak het i-aandeel even door de grens van $600. Honderd dollar hoger dan een maand geleden. Wanneer houdt het op?

Apple is in zijn geschiedenis al verschillende keren doodverklaard. Elke keer als het aandeel een paar dollar daalt – soms komt dat voor – klinkt een triomfantelijk 'ziejewel'. Zelfs FTM-columnist Jan Dwarshuis zag het vorig niet meer zitten en ging short op AAPL

 
Maar het bedrijf blijft maar groeien. Sinds het begin van 2012 steeg het aandeel 37 procent. En volgens Chief Apple Analist Katy Huberty van Morgan Stanley komt er voorlopig geen einde aan. Ze is ervan overtuigd dat het aandeel stijgt naar $960, 80 procent meer dan nu. Dan zou de beurswaarde van Apple meer dan een biljard dollar zijn. Meer waard is een bedrijf nooit geweest. Dat is ietsje minder dan de waarde van de totale export van Duitsland.
 
De vraag is: waarom? 
 
  • Apple boekt in 2013 een omzet van $270 miljard (denkt Huberty, $85 miljard meer dan een extrapolatie op basis van het laatste kwartaal
  • De iPhone-afzet groeit door, tot 129 miljoen in 2013
  • Apple sluit een deal met China Mobile, naast China Unicom en voegt 120 miljoen potentiële klanten toe
  • China wordt belangrijkste markt voor Apple
  • Brazilië is op korte termijn goed voor 2-3 miljoen, op middellange termijn 3 keer zoveel
 
 
Katy: 'Vorig koersdoel: $520,
2013: $960'
 
 
Huberty is niet de enige die $1000 dollar als koersdoel plausibel acht. Mede-oprichter Steve Wozniak bijvoorbeeld. Hij vindt de voorsprong op het gebied van usability – de producten werken naadloos met elkaar samen, iets dat geen andere producent lukt – zo groot dat het bijna onvermijdelijk is, die $1000 dollar voor een aandeel.
 
En dan moet de revolutionaire Apple-televisie waarover al maanden wordt gespeculeerd nog worden geïntroduceerd...
 
Klik hier voor de analisten-rating van AAPL 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 596 leden