Contant rekening betalen wordt duurder

3 Connecties

Onderwerpen

Rekening Betalen Contant

Contant geld storten naar een andere rekening, gebeurt dat nog? Jazeker. En bij ING, de enige bank in Nederland die dat nog aanbiedt, wordt dat 33 procent duurder.

Bij het zogeheten cash collect wordt door ING momenteel nog 7,50 euro in rekening gebracht. Dat tarief wordt per 1 november verhoogd naar 10,00 euro. Cash collect is flink duurder dan een acceptgiro, wat 1 euro kost. En geld overboeken via internetbankieren kost zelfs maar 7 eurocent. “We zijn de enige bank die het contant geld storten naar een andere rekening nog aanbieden. Dat willen we graag blijven doen maar het is een dure dienst. Daarnaast neemt het aantal gebruikers van deze service af”, legt  woordvoerster van ING, Marie-Louise Oster, aan FTM uit. 

Groei

Bij betalingskantoor GWK Travelex kunnen mensen ook contant geld storten naar een andere rekening. Salesmanager bij dit bedrijf, Dave Janse, ziet het aantal gebruikers hiervan groeien: “De exacte cijfers heb ik niet maar in het afgelopen jaar is het aantal gebruikers dat contant geld naar andere rekening stort ietsje gegroeid. Dat kan er deels mee te maken hebben met dat andere banken de dienst niet meer aanbieden.” Bij GWK wordt deze service Mister Pay genoemd.

Er maken verschillende soorten mensen gebruik maken van Mister Pay zegt Janse: “Er is nog een kleine groep mensen in Nederland die niet kan internetbankieren omdat ze geen internet hebben. Maar we zien bijvoorbeeld ook mensen voorbij komen die geen geld hebben op hun bankrekening en dan even snel contant geld lenen bij een bekende om een factuur te kunnen betalen. Of mensen die geen credit card hebben maar toch met spoed willen iets willen overboeken. Bij ons kun je ’s avonds gewoon terecht voor een contante betaling.”

GWK brengt voor een contante betaling 2 procent van het transactiebedrag  in kosten waarbij een minimum geldt van 8,00 euro en een maximum van 17,50 euro. Voor betalingen tot 500 euro is GWK daarmee per november goedkoper dan ING. Boven dat bedrag is ING goedkoper met zijn vaste tarief van 10 euro. 

Ruben Munsterman
Ruben Munsterman heeft als fanatiek aanhanger van de zesjescultuur tijdens zijn studie journalistiek meer The Wall Street Jou...
Gevolgd door 11 leden