Curaçao mon amour

4 Connecties

Relaties

Corruptie Schotte Wiels

Locaties

Curaçao
3 Bijdragen

De corruptie op Curaçao en St. Maarten loopt uit alle spuigaten en Nederlandse fractievoorzitters wordt beloofd dat ze in body bags retour worden gezonden. Bon Bini!

De fractievoorzitters van de Tweede Kamer worden tijdens hun herfstvakantie getrakteerd op een aagenaam tripje naar de Cariben - Antillen mogen we sinds 10-10-10 - niet meer zeggen. De ontvangst op de eilanden, die traditiegetrouw met veel ceremonie, vermaak, vertier en uitbundig gelach gepaard gaat, werd iets minder vrolijk door de vele spandoeken van subsidieverslaafde actievoerders, die het maar niets vinden dat de eilanden het nu financieel zelf moeten redden.

Het is in hun ogen ongehoord en in strijd met de mensenrechten, dat nakomelingen van de in de 17de en 18de eeuw vertrapte en zwaar mishandelde slaven, nu plotseling voor een schamel loontje volle dagen moeten werken, of zelfs overuren zouden moeten maken. Koloniale uitbuiting van Nederland en misbruik van Curaçaose landskinderen als sportslaven werd nog nooit zo duidelijk voor de godganse wereld nu de Hollandse overheersers het wereldkampioenschap honkbal stalen.

Racistische politicus
Ook het regerings integriteits rapport van Rosenmöller-Maas is slecht gevallen, vooral voor Gerrit Schotte, de minister president van Curaçao die niet ministeriabel zou zijn en bij toepassing van het screenings resultaat zeker niet door de keuring was gekomen. (En inderdaad, wat blijkt maandag: vijf ministers, waaronder Gerrit Schotte zelf, blijken indertijd niet door de schreening te zijn gekomen.) De activiteiten van het Hollandse duo werden niet door iedereen op prijs gesteld. Minister Carlos Monk vond dat mensen die met het onderzoek van de voormalige politicus mee hadden gewerkt, "landerverraders" waren. Helmin Wiels, de lokale populistische fascistische en extreem rascistische politicus wilde Rosenmöller laten arresteren en riep op tot oorlog en verzekerde dat alle Europese Nederlanders in body bags naar het moederland teruggestuurd zouden worden.

 

Helmin - body bag - Wiels

Door vele politieke rookgordijnen is het voor buitenstaanders in Europees Nederland  moeilijk de gehele samenhang te doorgronden dus laat ik voor u nog eens een poging wagen.

Handelsstaat voor snelle jongens
Op 10-10-'10 werd het Land, De Nederlandse Antillen, opgeheven en vervangen door een nieuwe staatkundige structuur, waarbinnen Curaçao en St. Maarten autonome landjes werden binnen het koninkrijk en de micro eilandjes, Saba, Statia en Bonaire, Nederlandse gemeentes.

Francesco Corallo, telg van een befaamde Italiaanse maffia familie en eigenaar van de Atlantis World casino’s op St. Maarten zag toen zijn kans schoon om een hinderlijke en vooral zeer kostbare gokbelasting stop te zetten. Met enkele miljoentjes hielp hij op St. Maarten en Curaçao regerinkjes in het zadel van zijn toegewijde getrouwen. Ze moesten de eeuwenoude Hollandse ambtenaren overheidscultuur in enkele slagen omvormen naar een handelsstaat voor snelle jongens. Lastige regelgeving, wetten, raden van toezicht, commissarissen en rechtbanken moesten helemaal aan de kant worden geschoven, of vervangen door getrouwen en familieleden die Corallo’s bevelen konden opvolgen...

Nu zitten helaas bijna alle snelle Antilliaanse jongens en meisjes al lang in Holland - totaal ongeveer 150,000 - als goed boerende intellectuele elite, of als cocaïnehandelaren. Dus Francesco de maffioos moest een blik min of meer Caribisch ingeburgerde buitenlanders opentrekken; Colombianen, Libanezen enzovoort, waarvan de meesten nauwelijks enig onderwijs hadden genoten, maar wel snel en makkelijk te instrueren waren en Francesco meende dat hijzelf maar voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank moest worden.

Het gewone volk wist niet wat ze overkwam maar een politieke fascistische bondgenoot, die dagelijks schreeuwde over de slavernij, de koloniale periode en kapitalistische uitbuiting, kwam Francesco goed van pas. Daarnaast werden nog wat luchtkastelen op gouden bergen gebouwd, zoals schatrijke olievelden onder de eilanden, nieuwe megahotels met duizenden kamers en hele nieuwe moderne steden voor de tienduizenden repatriërende landskinderen.

Geen druppel olie
Reeds na een paar maanden  liep het spaak. De meeste snelle jongens van Corallo waren gewoon niet opgewassen tegen het complexe overheidsbestel en rechtsstelsel; ze hadden geen besef waar het over ging. Een ware oorlog barstte uit toen de president van de Centrale Bank, ene Emsley Tromp, niet wenste mee te werken aan het massaal drukken van nieuwe valuta. Hij bewaakte het wijze dogma dat degenen die het geld uitgeven nooit dezelfde mogen zijn als degenen die het drukken.

Er bleek ook geen druppel olie onder de eilanden te zijn en de nieuwe hotels waren niet anders dan plannen van oplichters die tegen waardeloos, junk bond obligatiepapier, geld probeerden af te troggelen van weduwen en gepensioneerden. Van repatriëring der landskinderen kwam ook niets terecht, die waren wel wijzer.

Het ene leugentje van bewindslieden stapelde zich spoedig op de andere en een beetje geknoei groeide uit naar mega fraude van geld witwassende bendes. Bijna vermakelijk was de oplichterij van de halfbroer van de minister van Financiën, ene Robbie Dos Santos, een volksheld, die met zijn Robbie's Lottery, massaal valse loten liet drukken en de tientallen miljoenen van arme sloebers wegzette in Florida tot de FBI hem daar in de kraag greep.

Ook geen lekkere jongens
Nu moet u het een en ander wel in het juiste perspectief zien. De tientallen miljoenen van de maffiabaas Corallo steken maar magertjes af bij wat er de afgelopen tien jaar passeerde. Zo was Curaçao het toneel van het Parmalat schandaal ( bij de voormalige MCB-Trust), dat in 2004 tot het grootste faillissement aller tijden leidde. N.B.  De oprichter van Parmalat, Calisto Tanzi, is op 9 December 2010 veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf wegens faillissementsfraude en criminele samenzwering. John Deuss's FCIB, First Curaçao International Bank, liet in 2006  1 Triljoen dollars omgaan, hand in hand met een vermoede VAT belastingfraude van 60 miljard. John staat nog terecht. Ook vond Gaddaffi met zijn gestolen miljarden een veilige haven in Curaçao’s off shores, in navolging van zijn medestrijder Osama bin Laden (die bankierde bij de voormalig ABN-AMRO Trust).

 

Onze "eigen" John Deuss


Kortom, de Tweede Kamer Fractievoorzitters komen toch nog even het Caribische slagveld verkennen voordat Majesteit er, in hun kielzog, einde van de maand, zelf komt kijken. Zij, vergezeld door haar trouwe minister Piet Hein Donner en troonopvolger Willem Alexander, zal getuige kunnen zijn van hoe goed de kroeskopjes op achterbuurtscholen het wel doen.

De lokale Fascistenleider van Curaçao heeft al laten weten dat hij voor het koninklijk gezelschap speciale body bags heeft besteld, voorzien van Koninklijk vaandel en wapen.