Datacenter USA - Made in Holland

1 Connectie

Werkvelden

Internet
1 Reacties

Als eerste Europese speler opende het Nederlandse EvoSwitch een datacenter in de VS. Volgend jaar opent het bedrijf er nog een in Amsterdam. Meer zullen volgen.

Onlangs opende het Nederlandse bedrijf EvoSwitch een compleet nieuw datacenter nabij Washington DC in de Verenigde Staten. Dat was welbeschouwd een nogal unieke gebeurtenis. Niet eerder vestigde een Europees bedrijf een datacenter in de VS. Daarmee eindigt de ambitie niet. In de tweede helft van 2014 opent EvoSwitch een derde datacenter in een bestaand gebouw in Amsterdam Zuid-Oost. Tegelijk oriënteert EvoSwitch zich op nieuwe datacenters in de Europese markt en oriënteert het zich op Azië.

'Groen datacenter'

EvoSwitch is een 'groen' datacenter. ‘Wij onderscheiden ons op het gebied van energie-efficiency. Ons datacenter in Haarlem was een van de eerste datacentra ter wereld die CO2-neutraal opereerde. We gebruiken alleen duurzame energie,’ zegt directeur Eric Boonstra. ‘Tot enkele jaren geleden deed nog niemand dat.’
De energie-efficiency is niet alleen goed voor het milieu, het levert de klant ook direct voordeel op. ‘De grootste kostenpost in een datacenter is nu eenmaal energie,’ legt Boonstra uit. ‘Al die servers verbruiken stroom en ze moeten ook worden gekoeld. Door onze expertise en innovatie op dit gebied besparen we honderdduizenden euro’s aan stroomkosten. Dat ziet de klant terug in de prijs.’
Innovatie en de groei van data zijn de drijvende krachten achter EvoSwitch. Maar ook de unieke positie van Amsterdam als een van de grootste internetknooppunten ter wereld stimuleert de groei van het bedrijf. EvoSwitch laat zien dat ondernemingen die in een relatief eenvoudige business zitten heel goed kunnen groeien als ze durven en innoveren in technologie.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Arne van der Wal

Gevolgd door 696 leden

Mede-oprichter van FTM. Is gek op digitale technologie, maar koestert analoge techniek. Beoefent wing chun kungfu.

Volg Arne van der Wal
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren