De 3 grootste risico's voor de mensheid

2 Connecties

Relaties

Global Risks

Organisaties

World Economic Forum

De gigantische staatsschulden, groeiende inkomensongelijkheid en de opwarming van de aarde zijn de grootste zorgen voor de mensheid, aldus het Global Risks rapport van het World Economic Forum.

Voor het tweede jaar op rij is de groeiende inkomensongelijkheid een van de grootste wereldwijde zorgen, aldus een panel van duizend experts uit de zakenwereld en de geopolitiek die het World Economic Forum interviewde. Daarnaast zijn de niveau's van de staatsschulden en het broeikaseffect de voornaamste risico's waarmee de mensheid zich op dit moment geconfronteerd ziet, aldus het Global Risks 2013 rapport van het World Economic Forum dat later deze maand zijn jaarlijkse conferentie in het Zwitserse Davos organiseert.
 
In het rapport staat een klein kaartje (zie het plaatje hieronder) waarop het landschap van de grootste risico's in beeld is gebracht. Rechts bovenaan bevinden zich de problemen die het meest waarschijnlijk gaan plaatsvinden en de grootste impact zullen hebben. Behalve de eerder genoemde problemen, behoren ook de wereldwijde watervoorziening, extreme volatiliteit van energie- en voedselprijzen, voedseltekorten en een wereldwijde bestuurscrisis tot de grote risico's van onze generatie. Iets minder waarschijnlijk, maar qua impact het meest vernietigend: een majeure financiële systeemcrisis. 
 
Op technologisch gebied acht het WEF-panel de toename van cyberoorlogen, en data-fraude de grootste risico's.