De best verdienende fondsmanagers van 2012

2 Connecties

Onderwerpen

Bankiers Hedgefonds
0 Bijdragen

Bankdirecteuren zijn kruimeldieven in vergelijking met deze moneymakers. Gezamenlijk was de top 25 van fondsmanagers goed voor een inkomen van 14 miljard dollar.

Wie denkt dat bankiers de koningen zijn van het snelle geld, heeft de top 25 van de best betaalde hedgefondsmanagers nog nooit gezien. Goldman Sachs-CEO Lloyd Blankfein mag zich dan in 2012 met een inkomen van 21 miljoen dollar de grootste verdiener onder de bankdirecteuren noemen, maar zijn salaris is wisselgeld in vergelijking met wat de hegdefondstitanen incasseerde.

Institutional Investor’s Alpha publiceert elk jaar een lijst met de vijfentwintig hegdefondsbazen die het meest hebben verdiend. Koploper van het afgelopen jaar is David Tepper, de baas van hedgefonds Appaloosa. Tepper vulde vorig jaar zijn vermogen aan met maar liefst 2,2 miljard dollar. Dat is letterlijk meer dan honderd keer zoveel als de schamele remuneratie van Lloyd Blankfein.

Tepper krijgt in de miljardenclub gezelschap van Raymond Dalio van Bridgewater Associates (1,7 miljard), Steve Cohen van SAC Capital Advisors (1,4 miljard) en James Simons van Renaissance Technologies (1,1 miljard). De rest van de top 25 moest het helaas doen met een loonstrookje van minder dan 10 cijfers. Gezamenlijk was de top 25 fondsmanagers goed voor 14 miljard dollar.

Een dik salaris staat niet altijd synoniem voor goede resultaten. David Tepper was met een rendement van 30 procent goed bezig, maar Steve Cohen presteerde beneden de benchmark. Bovendien is het fonds van Cohen verwikkeld geraakt in een fraudezaak, waar al een paar van zijn medewerkers voor veroordeeld zijn. Cohen blijft als persoon overigens buiten schot.

Hoewel de titanen in de lijst over het algemeen goede rendementen behaalden, deed de hedgefondssector het als geheel niet best in 2012. Het gemiddelde fonds scoorde een winst van 6,4 procent, terwijl een passief portfolio met 60 procent Amerikaanse aandelen en 40 procent obligaties al een plus van 11,1 procent behaalde. 

De beste tien van de lijst
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 595 leden