De bonusboys zijn terug

  Topmannen cashen weer als vanouds, kersverse Glencore-topman blijkt seksist en Saab wil maar niet starten. Dat en meer in Newswatch.

  Inkomens topbestuurders weer terug op pre-crisis niveau
  De beloning van de 25 topbestuurders van Nederland is terug op het niveau van voor de crisis, vooral door de sterke stijging van de 'variabele beloningen' ofwel de bonussen. Dit blijkt uit onderzoek van de Vereniging van Effectenbezitters en NRC Handelsblad.
  De 25 bestuurders van de hoofdfondsen van de AEX kregen afgelopen jaar bij elkaar 77,9 miljoen euro aan salaris en bonussen op hun bankrekeningen gestort. Het gemiddelde inkomen van een topman van een AEX-beursfonds komt daarmee op 3,1 miljoen euro. In totaal mochten de heren en dames 30 procent meer meenemen dan in 2009. De bedrijven worden steeds vindingrijker om hun topbestuurders te belonen. "Als dezelfde creativiteit was ingezet voor innovatie en ondernemerschap, zou ook de AEX weer terug zijn op het niveau van voor de crisis", zei VEB-directeur Jan Maarten Slagter in NRC.
  Het overzicht van de beloningen van de topmannen is te zien op bestuursvoorzitter.nl.
  Bron: NRC Handelsblad


  Kersverse Glencore-topman is 'seksist'

  Simon Murray, de nagelnieuwe chairman van mijnbouw- en grondstoffengigant Glencore, heeft zichzelf in recordtempo in de nesten gewerkt door zijn veelvuldige seksistische praatjes die door Britse politici als "betreurenswaardig", "onacceptabel" en "zeer teleurstellend" worden omschreven. Murray had in een interview in de Sunday Times gezegd dat de werkcapaciteit van vrouwen gering was vanwege het feit dat zwangere dames 9 maanden vrijaf krijgen. Hij verweet vrouwen ook een gebrek aan ambitie. Er ontstaat nu aanzienlijke druk om de 71-jarige oud bankier van zijn tien dagen geleden ingenomen stoel te wippen. Glencore staat op het punt om de grootste beursgang in Londen ooit te maken.
  Bron: the Telegraph

   

  Simon Murray ziet weinig in werkende vrouwen


  Portugal geeft schuld aan Europese boekhoudregels
  De Portugese minister van financiën stelt dat hem niets valt te verwijten en wijst zijn beschuldigende vinger naar Europa. Door de wijziging van de in Frankfurt en Brussel bedachte boekhoudregels valt het begrotingstekort van Portugal hoger uit. "Er zijn geen verborgen kosten in de Portugese overheidsfinancien", aldus de minister.
  Bron: het Financieele Dagblad


  Motor Saab wil nog niet starten
  Het is nog steeds niet zeker wanneer en of überhaupt het productieproces van Saab hervat gaat worden. Eigenaar Spycker Cars wijst geeft als de de Portugese minister van Financiën de schuld aan Europa. Volgens de woordvoerder van Spycker zijn de voorwaarden die de Europese Investeringsbank aan de continuering van Saab stelt, te streng. Saab Spycker-topman Victor Muller, die vorig jaar na het behalen van 'enkele prestatiedoelstellingen' een bonus kreeg van 500 duizend euro, wilde geen commentaar geven. Afgelopen weekeinde meldden anonieme bronnen in de Telegraaf ook dat Volvo interesse in Saab zou hebben.

  Bron: de Telegraaf

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren