De FTM Hitlist 2016

3 Connecties

Relaties

FTM Hitlist 2016

Organisaties

Follow the Money

Werkvelden

Muziek
12 Bijdragen

Geld en muziek zijn lang geleden een monsterverbond aangegaan. Vaak schuurt het wat tussen die twee, maar misschien zijn er juist daarom zoveel mooie nummers geschreven over geld. Follow the Money heeft er een aantal geselecteerd. Het is aan jou om hier nog meer nummers aan toe te voegen, om zo tot een mooie lijst te komen.

Weinig zaken houden mensen zo bezig als geld. Het kan dus niet anders dan dat er veel over wordt gezongen. Follow the Money is het medium bij uitstek om aan het einde van het jaar een lijst te maken van muzieknummers over het slijk der aarde.

Het zijn geen nummers waarin macro-economische adviezen of beleggingstips worden gegeven, maar liedjes waarin het financiële in ieder geval centraal staat. Soms als bron van zorg, als garantie voor geluk of als wortel van alle kwaad. En soms als metafoor voor menselijk geluk, verdriet of onvermogen.

Eclectisch

Hieronder geven wij een voorzet van 69 nummers. Het is een zeer eclectische lijst geworden: van Gerrit Dekzijl, met zijn door Wim T. Schippers geschreven 'Ik ben Gerrit,' tot aan James Brown’s funk-klassieker 'I’ve got Money'. Maar ook van het romantische 'Pennies from Heaven' van Bing Crosby tot 'Taxman,' de door George Harrison geschreven fiscale klaagzang. Gedurende zijn Beatles-jaren kreunde hij en zijn bandgenoten onder zeer straffe belastingtarieven.

Wat zijn volgens jou de beste nummers over geld?

Wat is de bedoeling? Je kunt als reactie onder dit stuk suggesties doen voor nummers die niet mogen ontbreken in onze lijst. Die kunnen we dan toevoegen om zo een muzikale hitlist samen te stellen. Het is niet de bedoeling om een ranking te maken. Het einddoel is een mooie playlist voor liefhebbers van poen, vermogen, kapitaal en cash.