'DE gaat naar de beurs'

DE gaat ter beurze, Obama loopt weg, DNB vreest voor ING-opsplitsing en Murdochfamilie ruziet over BSkyB. Newswatch

DNB vreest voor ING-insplitsing

De Nederlandse Bank vindt de door de Europese Commissie opgelegde herstructering van ING veel te draconisch. DNB houdt de mogelijkheid open om njet te zeggen tegen de verplichte verkoop van bedrijfsonderdelen. De bank zou te verzwakt raken. Dat blijkt uit een pleidooi van DNB-advocaat Michel Petite, die werd gehoord tijdens een hoorzitting bij het Europese Hof van Justitie in de zaak die ING heeft aangespannnen tegen de Europese commissie.

Bron:FD

 

Murdoch-ruzie over BSkyB

Robert en James Mudoch van Newscorp zijn het oneens over de aankoop van BSkyB. Vader en zoon hebben een andere visie over de niet-aankoop van de tv-zender, waar ze al 39% in bezitten. Murdoch senior wil geen bod meer uitbrengen op de overige 61 procent, na de afluister-affaire met News of The World. De Britse overheid moet daartoe toestemming geven. De oude Murdoch wilde een mogelijke afwijzing niet afwachten en trok zich terug, tot verdriet van zijn zoon.

Bron: NY Times

 

EC tegen afwaardering Ierland

De Europese Commissie noemt de verlaging van de status van de Ierse staatsschuld dinsdag tot 'junkstatus' door kredietwaardigheidsbeoordelaar Moody's onbegrijpelijk en dubieus, bevestigt een een woordvoerder van commissievoorzitter Jose Manuel Barosso. Een week geleden botste de EC ook al met Moody's, toen over de afwaardering van Portugal tot junkstatus.

Bron: Beurs.nl

 

Douwe Egberts naar de beurs

Hollandsch Glorie! Douwe Egberts, de van oorsprong Nederlandse dochter van Sara Lee, gaat naar de beurs. De komende weken zal worden bepaald wat de waardering wordt van het koffie en thee aandeel, wie CEO wordt en welke onderdelen precies mee zullen gaan. Ondertussen zullen er nieuwe capusules en smaken komen om aartsvijand Nespresso aan te vallen.

Bron: DFT

 

Obama loopt weg

Barack Obama is boos weggelopen uit het overleg met de Republikeinse partij over het schuldplafond van de overheid. Dat vertelde een medewerker van de Republikeinen die betrokken is bij de onderhandelingen.

Volgens de medewerker was de sfeer gespannen tijdens de bijeenkomst, de vierde bespreking sinds afgelopen zondag. Een opmerking van de Republikeinse voorman John Boehner zou daar mede oorzaak van zijn geweest. Boehner omschreef de bezuinigingsplannen van het Witte Huis als 'foefjes en boekhoudtrucjes'.

Bron: Volkskrant

 

Lees ook:

Moody's wil kredietstatus VS verlagen.

Woningcorporaties kochten lukraak grond en verloren tientallen miljoenen.

 

Het NOS-Nieuws in een minuut