De laatste beelden van Khadaffi

2 Connecties

Relaties

Khadaffi Libie
0 Bijdragen

Beelden duiken op van een weerloze khadaffi die wordt gedragen door zijn tegenstanders. Daarnaast zijn er ook beelden van Mutassim vlak voor zijn dood. En Saab wijst een overnamebod af. Newswatch.

Khadaffi is dood
zover is zeker. Maar er zijn nog weinig sappige details bekend over zijn sterven. Door wie is hij vermoord? Hoe is hij vermoord? Wat at hij bij het ontbijt? Wat voor schoenen had hij aan? Had hij een hoed op of geen hoed op? We willen alles weten. Er is pikant beeldmateriaal opgedoken van een Khadaffi die halfdood wordt gedragen door zijn tegenstanders. Hij schijnt gewond te zijn geraakt na een aanval van de NAVO op zijn konvooi Vervolgens zouden Libiërs zelf de man om het leven hebben gebracht. Het speculeren is begonnen de broodjes aap kunnen over de toonbank. Lees een uitgebreid ooggetuigeverslag
Bron: Fox News 

En er is beeld van zoon Mutassim Khadaffi voordat ook hij werd geliquideerd. Op het beeld is te zien hoe hij gewond tegen een truc aan ziet. De khadaffi’s: ooit machtig, nu weerloos in handen van het volk.
Bron: Telegraph

Microsoft haalt dikke voldoende
De winst van Microsoft heeft aan de verwachtingen voldaan en de omzet kwam zelfs boven de voorspellingen uit. Het technologiebedrijf is namelijk nog steeds de koning in software. Zo zijn er veel Office-producten verkocht. Het netto-inkomen ging met 6,1% omhoog naar $5,74 miljard, terwijl dat een jaar eerder $5,41miljard bedroeg. Per aandeel werd er 68 cent verdiend. Het is wel de eerste keer in tien kwartalen dat Microsoft de niet boven de gemiddeld verwachting uit presteerde van analisten. Maar wel een dikke voldoende dus.
Bron: CNBC 

Gigantische gasontdekking 
Het Italiaanse energiebedrijf Eni SpA heeft een enorme ontdekking gedaan van aardgas aan de kust van Mozambique. Zelfs zo groot dat het Oost-Afrikaanse land wel eens een grote gasexporteur zou kunnen gaan worden voor Azië. Tijdens de zoektocht in de oceaan is er ongeveer 15 biljoen kubieke voet aan gas gevonden, welke ook nog is a hoge kwaliteit is. Mozambique is altijd een zeer arm land geweest dat niet bepaald rijk was aan grondstoffen. Nu maar hopen dat de lokale bevolking een graantje meepikt van de ontdekking. Eni heeft 70% in handen van de gasbron. De rest behoort aan het Portugese Galp Energia, Korea Gas en het nationale energiebedrijf van Mozambique.
Bron: Wall Street Journal

Swedish Automobile wijst bod af -
Victor Muller heeft met Swedish Automobile een overnamebod van de Chinese investeerders Youngman en Pang Da geweigerd. Het bod was volgens de Muller “onaccteptabel omdat het zou zorgen voor een verandering van de controleclausule bij het bedrijf en dat zou mogelijk het einde van Saab betekenen.” De topman van het moederbedrijf van Saab geeft de bedrijven nog wel een kans, maar dan moeten ze zich wel aan de eerder gemaakte afspraken houden.
Bron: NRC