Chaos rondom fiscalistenkantoor Taxand Curaçao

2 Connecties

Relaties

Taxand

Locaties

Curaçao
0 Bijdragen

Het internationale fiscalisten-netwerk Taxand kreeg er op 1 januari 2011 een nieuwe vestiging bij op Curaçao. Slechts 17 maanden later donderde het met veel geraas in elkaar. Que pasa?

Het internationale fiscalisten-netwerk Taxand zit met een probleem op de Bovenwindse Eilanden.
Het draait allemaal om de nieuwe vestiging op Curaçao die op 1 januari 2011 deel ging uitmaken van het netwerk Taxand, een grote internationale speler met 400 vestigingen in vijftig landen. Bij de oprichting waren Peter Muller (Muller & Associates) en Judith Brewster (B&B Consultancy) betrokken, die allebei hun onderneming inbrachten. Daarnaast namen twee bestaande vestigingen, VMW Taxand en Taxand Venezuela, een aandeel in het nieuwe kantoor.
 
Taxand-Curaçao sleepte een grote klus binnen dankzij de politieke connecties van Brewster met Hiro Shigemoto, de minister van Financiën van St. Maarten. Ze mochten meewerken aan de hervorming van het belastingstelsel van Sint Maarten. Maar in april 2012 pakten donkere wolken zich samen boven het kantoor, want Muller ontdekte dat Brewster voor grote bedragen had gerommeld had met de boekhouding. Zijn conclusie: fraude.
 
Muller kaartte zijn zorgen aan bij de commissarissen, Manuel Candal en Roelof Vos, maar vond daar geen gehoor. Hij besloot daarom zijn functie neer te leggen en ging over tot aangifte tegen Brewster en VMW Taxand. Uit de publicatie op advocatie.nl blijkt dat het laatste woord daarover nog niet gezegd is.
Daarnaast is Taxand Curacao ook onderwerp van een onderzoek in opdracht van de huidige minister van Financiën van St. Maarten, Roland Tuitt. Het grote belastingproject had volgens hem aanbesteed moeten worden door zijn voorganger Shigemoto, de man die in december werd opgepakt wegens verdenking van verduistering en fraude.
 
Lees het volledige verhaal op Advocatie.nl