Terwijl de protesten op het Tahirplein aanhielden, bracht Mubarak zijn vermogen in veiligheid (beweren bronnen in Westerse inlichtingendiensten)

Bronnen uit Westerse inlichtingendiensten beweren dat de voormalige president van Egypte de laatste 18 dagen heeft gebruikt om zijn vermogen in veiligheid te brengen. Hij zou een kapitaal van ongeveer 3,5 miljard euro via niet traceerbare rekeningen in het buitenland hebben weten weg te sluizen. Sommigen beweren dat hij in de dertig jaar dat hij aan de macht was een vermogen van ruim 40 miljard euro heeft weten te verwerven. Mubarak zou belangen hebben in buitenlandse baken, velerlei investeringen, goud en vastgoed in Londen, New York, Parijs en Beverly Hills.

Afgelopen vrijdagnacht kondigde de Zwitserse autoriteiten aan eventuele bezittingen van Mubarak en zijn familie bij Zwitserse banken te bevriezen. Ook op Londen werd steeds meer druk gezet om hetzelfde te doen. Mubarak heeft van oudsher sterke banden met de Britten er hij zou er vele miljoenen ponden hebben liggen.

Maar the Telegraph haalt bronnen uit Westerse inlichtingendiensten aan die zeggen dat Hosni M. de laatste weken koortsachtig bezig is geweest om zijn vermogen te verplaatsen.

"We're aware of some urgent conversations within the Mubarak family about how to save these assets," said the source, "And we think their financial advisers have moved some of the money around. If he had real money in Zurich, it may be gone by now", aldus een hooggeplaats persoon van een inlichtingendienst.

 

Mubarak pakt zijn oudedagsvoorziening daarmee iets vaster in handen dan zijn oude collega Zine El Abidine Ben Ali van Tunesië wiens echtgenote Leila Trabelsi (slechts) met 1,5 ton goud ter waarde van ruim 40 miljoen euro halsoverkop de benen nam.