© Wikimedia Commons

De selectie van Smit

3 Connecties

Relaties

Steve Keen video

Personen

Eric Smit
1 Bijdrage

De selectie van Smit, met vandaag: Eric Smit heeft een zwak voor 'hard hitting Aussies' die zeggen waar het op staat en voor het eerst kraakt hij op FTM een muzikale noot.

De wijze waarop Australiërs de Engelse taal behandelen heeft mij altijd enorm aangesproken. Het knauwen van de Aussies is rauw en heeft iets vlerkerigs. Het klinkt mij ook zelfbewust, uitdagend en opgewekt in de oren. Die combinatie zorgt ervoor dat ik meestal vrolijk word wanneer ik een Australiër hoor spreken. Dat is mij gelukkig vaak overkomen, want ik heb in het verleden veel met ze te maken gehad. In mijn selectie voor vandaag vraag ik aandacht voor een Aussie wiens uitspraken eigenlijk niet direct vrolijk stemmen, maar die ieders aandacht waard zijn: Steve Keen confronteert en deelt harde klappen uit. Hij was ooit een van de weinige economen die de grote financiële crisis voorspelde en ook de laatste jaren laat hij het establishment op zijn grondvesten schudden. FTM-journalist Lorenzo Fränkel sprak met deze man en richtte ook een camera op hem.

Aussie Steve Keen confronteert en deelt harde klappen uit

Om het turbulente jaar 2016 een beetje lichtvoetig af te sluiten, vraag ik tevens aandacht voor onze hitlist. Op deze lijst komen geen namen voor van flessentrekkers of ladelichters maar van muzikanten. En ook bij deze gelegenheid volgen we het spoor van het geld. Onze huistroubadour Peter Hendriks (een onvolprezen zanger en liedjesschrijver) belichtte de afgelopen dagen al enkele nummers die op de lijst voorkomen. Zelf kraak ik ook een nootje.

Ik sluit deze keer af met de uitdrukkelijke belofte dat wij ons in het komende jaar weer keihard zullen inzetten om diepgravende, onthullende, spraakmakende journalistiek te maken. We delen hier op de redactie ook allemaal het gevoel dat dit meer dan ooit nodig is.

Ik wens je alvast een gezond en waakzaam 2017 toe!