Burberry’s expansiedrift

3 Connecties

Sinds donderdagavond heeft Burberry twee winkels in de PC Hooftstraat. De ruitjes-fabrikant is haar winkeloppervlak flink aan het uitbreiden in zowel Europa als Azië.

De Nederlandse actrices Halina Reijn, Carice van Houten en Bracha van Doesburgh gaven acte de présence tijdens de opening van de nieuwe vestiging. De nieuwe winkel op nummer 50 telt drie verdieping - totaal 600 vierkante meter - en is exclusief voor alle Burberry-mamma’s en Burberry-kids (bovenste verdieping) op zoek naar status. Mannen rekenen hun trenchcoat voortaan af in het nabijgelegen winkelpand op nummer 69.
 
Dubbele cijfers
Het beursgnoteerde Britse merk, in 2005 weer uit de schoot van moederbedrijf Great Universal Stores, haalt meer dan de helft van haar omzet uit de 25 winkels die zijn gesitueerd in wereldsteden zoals New York, Londen en Hong Kong. Vorig jaar reserveerde Burberry 240 miljoen euro om het aantal winkels fors uit te breiden. Een logische stap, aangezien Burberry onder leiding van CEO Angela Ahrendts dubbele groeicijfers schrijft. Vooral de Chinezen laten zich de laatste tijd graag zien in ruitjes.
Begin dit jaar maakte het Britse merk bekend dat in het laatste kwartaal van 2011 de omzet steeg naar 693 miljoen euro - een stijging van 22 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De groei uit het tweede kwartaal (+29 procent) zetten ze daarmee voort. De Britten boeren dus goed; ze stegen vorig jaar maarliefst vijf plekken in de Best Global Brands-lijst. Ze belanden op plek 95 en laten Starbucks, John Deere, HTC, Ferrari en Harley Davidson achter zich.
 
...overname
De beursgenoteerde Burberry Group wordt al tijden gezien als een potentiële overnamekandidaat en ook modejournalisten bemoeien zich ermee. Burberry is een van de weinig luxe-merken nog niet in handen van conglomeraten zoals Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) en Chanel-eigenaar PPR. Aandeelhouders kunnen voorlopig achterover hangen, tevreden glimlachen bij de kwartaal en jaarcijfers, de beurskoers in de gaten houden en flink cashen zodra er een overname-bod komt.
 

 

Foto: Genodigden hebben voor de opening de trenchcoat uit de mottenballen gehaald

Dennis Mijnheer
Dennis Mijnheer
Ontspoorde bedrijfskundige die alles wil weten van mannen en vrouwen met witte boorden. Tags: fraude, witwassen, omkoping.
Gevolgd door 1769 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren