De zaak John Galliano

Hilterfan John Galliano bezorgt Dior nachtmerrie, verzekeraars moeten sommen gaan maken, man vermoordde Sandra Hazeleger stootte zijn hoofd en meer in Newswatch van woensdag 2 februari

Modebedrijf Dior verliest zijn ster
Een grote rel rond sterontwerper John Galliano van het modehuis Dior heeft mogelijk grote gevolgen voor het Franse bedrijf. Vorige week dook er een videofilmpje op waarin Galliano anti-semitische opmerkingen maakten. Daarmee verkortte de exuberante mode-ontwerper zijn zeer succesvolle loopbaan binnen het Dior-concern. Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), de eigenaar van Dior, reageerde snel om de schade voor Dior - een van de meest invloedrijke merken in de branche - zoveel mogelijk te beperken door Galliano vrijdag al te schorsen. Gisteren kondigde Dior aan dat Galliano naar een andere werkgever mag gaan uitzien.
De 50-jarige Galliano werd in een Parijse bar gefilmd terwijl hij 'I love Hitler' riep en joden dood wenste. De anti-semitische uitlatingen van de Britse modekoning werd gefilmd door vrienden van mensen die hij beledigde. Het Britse tabloid the Sun kreeg de beschikking over het materiaal waarna de rel een aanvang kon nemen In de modewereld is de verontwaardiging over het optreden van Galliano groot en zal Dior waarschijnlijk aanzienlijke schade bezorgen. Aankomende vrijdag zou Galliano in Parijs zijn nieuwe herfstlijn introduceren. Directeuren van het bedrijf beslissen vandaag of die show nog door zal gaan.

Bron: the New York Times


Verzekeraars moeten sommen herberekenen
Naast de aanzienlijke 'uitdagingen' waar verzekeraars dezer dagen mee worden geconfronteerd, hebben levensverzekeraars een nieuw vraagstuk in de schot geworpen gekregen. Een uitspraak van het Europese Hof van Justitie legde verzekeraars gisteren een verbod op om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen bij het vaststellen van premies. Mannen betalen hogere premies omdat ze korter leven dan vrouwen. Het hof is tot het oordeel gekomen dat het onderscheid maken tussen geslacht discrimimerend is.
Als gevolg zullen verzekeraars de komende tijd premies moeten gaan herberekenen en dat levert een enorme administratieve last op. Het administreren zou een van de kerncompetenties moeten zijn van verzekeraars, maar in de praktijk blijken de administratieve systemen van deze bedrijven nogal eens te haperen.


Bron: het Financieele Dagblad


Man vermoordde Sandra Hazeleger stootte zijn hoofd
De man van de vermoorde miljonairsdochter Sandra Hazeleger blijkt gewond te zijn geraakt. Mogelijk is dit gebeurd terwijl hij zijn vrouw vermoordde of tijdens het laten verdwijnen van haar lichaam. Bob H., een ex-marinier, bleek een snee boven zijn oog te hebben. "Gestoten tegen het autoportier", luidde zijn verklaring. Sandra Hazeleger is de dochter van de Gelderse bouw- en wegenbouwmiljonair Henk Hazeleger die volgens Quote eind jaren negentig 150 miljoen ving voor de verkoop van zijn bedrijf. Sandra leidde niettemin met haar vier kinderen een spaarzaam leven, zo blijkt althans het feit dat ze in een bescheiden Renault rondreed en voor de skivakantie een TomTom van haar broer leende.

Bron: de Telegraaf


Voormalig boardlid Goldman Sachs door SEC aangeklaagd
Weer gaat de naam Goldman Sachs door het slijk. Raj K. Gupta, een voormalig 'boardmember' van de Amerikaanse zakenbank werd afgelopen maandag door de Securities and Exchange Commission (SEC) beschuldigd van 'insider trading' (handel met voorkennis). Gupta zou informatie hebben doorgegeven aan de oprichter van de Galleon Group, Raj Rajaratnam, die zelf ook wordt aangeklaagd voor handel met voorkennis. Gupta zou ook voorkennis hebben gehad van de investering van 5 miljard dollar van Berkshire Hathaway in Goldman Sachs op het moment dat de kredietcrisis op zijn hoogtepunt kwam.
Gupta zou zijn vriend Rajaratnam ook hebben getipt over de kwartaalcijfers van Goldman en Proctor & Gamble, waar hij ook lid was van de board (Raad van Commissarissen).
"Gupta was honored with the highest trust of leading public companies, and he betrayed that trust by disclosing their most sensitive and valuable secrets," verklaarde SEC-directeur Robert Khuzami.

Bron: Bloomberg


Foto's van de Autosalon
Altijd mooi om weer even door heen te flippen: de plaatjes van opgepoetste automobielen op de Geneefse autosalon.

Bron: the Guardian