Delta Lloyd komt belofte niet na

4 Connecties

Relaties

Niek Hoek Woekerpolis Belofte

Organisaties

Delta lloyd
0 Bijdragen

Woekerpolis omzetten niet mogelijk

Niek Hoek komt zijn beloften niet na. De topman van bankverzekeraar Delta Lloyd beloofde tijdens de hoorzittingen met de Tweede Kamer, jongst leden 9 maart, plechtig dat houders van woekerpolissen van Delta Lloyd-makelij kosteloos konden overstappen naar een goedkoper product. In een interview met Paul van Liempt op BNR Nieuwsradio herhaalde Hoek deze belofte nog eens. Dagblad De Pers heeft dinsdag 5 april een verhaal waaruit duidelijk wordt dat Delta Lloyd niet in staat is deze belofte na te komen.
De krant beschrijft de ervaringen van een woekerpolisslachtoffer van Delta Lloyd. De dame in kwestie hoorde Niek Hoek op de radio zijn belofte doen en greep onmiddellijk naar de telefoon. Van kosteloos overstappen bleek na lang aandringen nog geen sprake te zijn. Wanneer Delta Lloyd precies zijn belofte kan inlossen, weet de verzekeraar niet te zeggen.

Het valt goed te begrijpen dat verzekeraars als Delta Lloyd niet zo'n haast hebben om klanten op hun wenken te bedienen. Ze verdienen nog steeds enorme bedragen aan de miljoenen woekerpolissen die ze in de laatste decennia hebben verkocht. Het omzetten naar goedkopere producten zal de verzekeringsindustrie vele miljarden kosten.

 

'Beeldvorming'

Hoek was in maart de Parlementaire hoorzittingen ingegaan met het standpunt dat woekerpolisaffaire slechts een kwestie van 'beeldvorming' was en dat die producten feitelijk niet meer bestonden. FTM maakte nog nog voor de hoorzitting gewag van zijn hoogst opmerkelijke standpunt. In een interview met het opinietijdschrift Forum, van werkgeversorganisatie VNO NCW, ontkende Hoek vorig jaar elke vorm van schuld aan de woekerpolisaffaire. 'Wij hebben niets fout gedaan'.
Hoek ziet opwinding rond de 'beleggingsverzekeringen' als een 'teleurstellende beleggingservaring. FTM's Eric Smit en voormalig tussenpersoon René Graafsma, auteurs van hulpboek 'Woekerpolis, hoe kom ik er vanaf?', omschreven de redenatie van Hoek in een opiniestuk in de Volkskrant als een 'infame leugen'.