Delta Lloyd vaart scherp aan de wind

Verzekeraars worstelen in catch as catch can met bancaire lijfrentes om pensioenklanten.

Dat er sinds het ontstaan van bankspaarproducten hard wordt geconcurreerd is een feit. Van alle Nederlandse verzekeraars heeft Delta Lloyd vanaf het begin de meeste vaart gemaakt met de introductie van bankspaarproducten. Hoe ver gaat de verzekeraar daarmee?

Werkt Delta Lloyd bijvoorbeeld misleidend? Jan Driessen, woordvoerder van Aegon, retweete gisteren een kritische noot van een andere twitteraar over een advertentie van Delta Lloyd waarin die vraag wordt gesteld. Delta Lloyd claimt in de bewuste advertentie "het hoogste eindkapitaal met de bancaire lijfrente van Delta Lloyd". Althans, zo wijst een "voorbeeldberekening van Moneyview uit".

 

Rabobank beter
Delta Lloyd adverteert sinds vorige week in alle landelijke dagbladen de resultaten van het Moneyview-onderzoek. Dat onderzoek wijst echter uit dat Delta Lloyd, Aegon en Ohra (ook van Delta Lloyd) precies even hoog scoren. In de advertenties plaats DL zichzelf natuurlijk op de eerste plaats. Tot ongenoegen dus van de concurrenten. Opvallend is verder dat de agressieve prijsvechter Brand New Day slechter uit de bus komt met een vierde plek.

Het onderzoek van onderzoeksbureau Moneyview werd door Delta Lloyd betaald. Is het daardoor een slecht onderzoek? Nee, de vraag is alleen waarom de grootste aanbieder van bancaire lijfrentes, de Rabobank, uit het onderzoek werd gelaten. Mogelijk omdat vergelijkend onderzoek uit had gewezen dat de aanbiedingen van Rabobank beter zijn dan die van Delta Lloyd. Wie op vergelijkingssite bank-spraren.nu de toets doet, zal in elk geval zien dat Rabobank stelselmatig op de nummer 1 plek terecht komt.