Der Lothar investeert in project Henk Keilman

De Duitse voetbalheld Lothar Matthäus investeert in Bulgaars zonne-energieproject van Infinite Energy van Henk Keilman

Ooit was hij in Nederland de meest gehate voetballer: Lothar Matthäus. De kleine middenvelder van Bayern München vernederde als aanvoerder van het Duitse elftal een hele generatie Oranje-fans. Groen-investeerder en voetbalfan Henk Keilman sloot hem niettemin in zijn (zakelijke) hart. De legendarische voetballer zette afgelopen dinsdag in München zijn handtekening onder een contract waarmee de Duitser een deel van zijn met voetbal verdiende vermogen in de (zakelijke) talenten van Keilman investeert. 
 
Matthäus zet zijn geld in op de successen van Bulgarsol, het zonne-energieproject van Infinite Energy Deutschland, in Bulgarije. Infinite Energy Deutschland is onderdeel van de Infinite Energy Holding AG in Keulen. De Holding, waarvan de vroegere rode (Rabo)bankier Tjalling Halbertsma de topman is, staat aan de beurs in Frankfurt genoteerd. De Infinite Holding - het bedrijf doet zijn naam eer aan - is op zijn beurt onderdeel van de Infinite Energy Group waarvan Keilman de oprichter is. De groep investeert vooral in 'renewable energy'-projecten als windmolen- en zonne-energieparken waarvan de productie-inkomsten door langdurige contracten met overheden zijn verzekerd. 
 
Matthäus is als bondscoach van het Bulgaarse nationale elftal en als Duitse sportheld het ideale gezicht voor Infinite. 'Door zijn bekendheid in Duitsland slaagt Lothar Matthäus erin om de interesse van Duitsers in Bulgarije te wekken', liet Halbertsma weten. Hij zou daarbij ook de mogelijke vooroordelen van zijn landgenoten jegens de Oost-Europeanen kunnen wegnemen. Voor Infinite is het van belang de belangstelling van het beleggende publiek in Duitsland te genereren, de financiering van de projecten is er voor een belangrijk deel van afhankelijk.
 
Keilman vloog dinsdag naar München om de vroegere stervoetballer te contracteren. 'We zijn enorm trots dat we iemand als Lothar Matthäus aan ons hebben weten te binden. Dat hij zelf ook in het project investeert, is helemaal fantastisch'. Het was de eerste keer dat Ajax-supporter Keilman de hand drukte van de man die in Nederland lange tijd vooral bekend stond om zijn gracieuze schwalbes. 'Ja, ik heb hem verteld dat wij Nederlanders worstelen met onze haat-liefdegevoelens jegens hem. Ik had niet de indruk dat hem dat zo heel veel kon schelen. Ik was overigens licht verbaasd over de geringe gestalte van der Lothar'.