Grenzeloos anti-materialistisch

BNN-presentatrice Floortje Dessing is de meest anti-materialistische BN-er van Nederland. Ze is grenzeloos bezitloos. FTM’s graaimeter legt haar langs de kapitalistische meetlat. Dessing scoort goed: + 5!

Superieure rijkdom bestaat uit grenzeloos anti-materialisme. Floortje Dessing heeft alles verkocht en leeft uit de achterbak van een huurauto.Ze heeft nog een Apple PC, een I-phone met 7000 liedjes, een paar surfplanken, een setje schone onderbroeken, een handvol bh’s, een tandenborstel en beschikt over een zonnig humeur.

Als ze even in de lage landen neerstrijkt, bivakkeert ze bij haar ouders in Heemstede of crasht ze in het huis van een ex-vriend.De reisdiva heeft wel een miljoentje op de bank, maar dat is mazzelgeld, omdat ze haar jaloers makend mooie woonboot in het Amsterdamse Flevopark verkocht aan een bekende grappenmaker.

 

BNN’s globetrotter had natuurlijk in Amsterdam-Zuid moeten hokken, met een man en twee kinderen, maar het meisje van veertiger kiest voor het rusteloze leven van een handelsreiziger, overigens zonder veel handel te drijven.

Haar eerste boek verkocht 150.000 stuks, maar de winst stak ze in een Fair Trade winkel. Haar salaris verlaagde ze ooit eigenhandig tot onder de Balkenende–norm toen ze van RTL naar de armetierige idealisten van Llink verhuisde.

De opbrengsten van d’r nieuwste reisgids gaat ze investeren in een Spaanse vakantiehuis voor vrienden. Ze zal er niet vaak zijn, want ze moet eerst nog een paar plekken op aarde bezoeken.

 

Ze staat namelijk liever op de ijsschotsen in Antartica dan op de gladde tegels van Saks aan Fifth Avenue haar laatste salaris weg te pinnen aan Dior zonnebrillen. Het zit in de genen. Haar vader kampeert op 81-jarige leeftijd nog altijd op campings en haar oma was de eerste vrouw met een fiets in Leiden.

Eén tipje, Dessing. Als je ooit nog een vriendje wilt krijgen, moet je hem ook eens laten betalen.