Deutsche Bank onder vuur

  Het gaat een hete zomer worden voor Deutsche Bank. De bank moet van de Duitse minister Aigner "schoon schip" maken en de rekening betalen van het Libor-schandaal.

  Ilse Aigner, de Minister van consumentenbescherming heeft Deutsche Bank gister opgeroepen om “schoon schip te maken”. Ze heeft alle reden om zich zorgen te maken over de bank die een centrale rol speelde in het mainipuleren van de Libor-rente. “Het kan niet zo zijn dat consumenten de rekening betalen van handelaren die zonder scrupules de rentetarieven manipuleren,” aldus Aigner tegen het Handelsblatt. De rekening wordt waarschijnlijk weer verlegd naar Deutsche. De Duitse financiële toezichthouder (Bafin) is inmiddels een onderzoek gestart naar de praktijken van Deutsche Bank en Elle König, het hoofd van de toezichthoudende instantie, heeft de bank opgeroepen om alvast een voorziening te treffen voor toekomstige boetes en claims. Volgens schattingen van Morgan Stanley zal Deutsche er goed aan doen om een bedrag van 1 miljard euro te reserveren voor strafrechtelijke en civielrechtelijke vorderingen. De Britse bank Barclays moest eerder al 370 miljoen dollar aan boete betalen aan Amerikaanse en Britse toezichthouders.
  Deutsche wilde niet reageren op de vraag of er in het tweede kwartaal een extra voorziening is opgenomen.


  In Amerika zijn ze overigens al een stap verder. Persbureau Reuters liet weten dat de aanklagers bijna zover zijn om arrestaties te verrichten bij banken die betrokken zijn bij het Libor-schandaal.

   

  NB. Deutsche Bank komt regelmatig voorbij op FTM. Twee weken geleden speelde Deutsche Bank nog een bedenkelijke hoofdrol in het FTM-artikel over derivaten bij slibverwerker SNB.

   

  Bron: Handelsblatt

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren