Dexia in problemen

3 Connecties

Onderwerpen

Dexia Accountant

Organisaties

PwC
0 Bijdragen

In de Newswatch van dinsdag: Het Frans-Belgische Dexia moet snel maatregelen nemen, de accountants van PwC gaan lekker, de Duitser Asmussen is nieuwe ECB-bestuurder en meer.

De aandelen Dexia sloten gisteren met een verlies van 10 procent, nadat Moody's bekend maakte de Frans-Belgische bank mogelijk lager te zullen gaan waarderen. Vanwege de moeilijke markt zou de bank mogelijk moeite hebben met het aantrekken van genoeg kapitaal, vrezen de beoordelaars. Ook zou de bank nogal wat geld in Griekenland hebben uitstaan. Vandaag maakt het bestuur van de bank bekend in actie te komen om de balans te verbeteren. 
 
PwC gaat lekker
 
Het mag dan economisch een beetje tegenzitten, er zijn nog altijd bedrijven die flink succes boeken: accountantskantoor PricewaterhouseCoopers bijvoorbeeld. Afgelopen jaar draaiden de boekhouders een recordomzet van 29,2 miljard dollar, zo maakte het bedrijf bekend. Vooral de adviesafdeling van PwC boekte succes: de omzet steeg daar met 20 procent. Met deze cijfers kan PwC zich weer een jaar de grootste van de Big Four noemen – vorig jaar moest men Deloitte nog voor zich dulden.
Bron: Quotenet
 
Griekse deal staat – weer eens – onder druk
 
De Europese ministers van Financiën willen opnieuw kijken naar de betrokkenheid van de private sector bij een nieuwe bailout voor Griekenland. Banken en verzekeraars stemden al in met het afschrijven van 21 procent van de uitstaande leningen, maar omdat de economische vooruitzichten voor de Grieken nog slechter zijn dan verwacht willen de Euroministers dat de betrokkenheid van de banken verder wordt verhoogd. Hoe, daar is uiteraard nog geen overeenstemming over. Het lijkt er nu op dat nieuwe steun tot november zal uitblijven, waardoor een faillissement voor de Grieken weer een stapje dichterbij komt. 
 
Asmussen nieuwe bestuurder ECB
 
Zoals verwacht is de huidige Duitse staatssecretaris van Financiën Jörg Asmussen aangewezen als opvolger van Jürgen Stark. Die maakte vorige maand zijn vertrek bij de centrale bank bekend. 
 
Het NOS Nieuws in 60 seconden: 
 
 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 567 leden