Direct Wonen definitief verbannen

3 Connecties

Onderwerpen

Direct wonen Huur

Locaties

Amsterdam

Bureau Direct Wonen mag zich definitief niet meer op de Amsterdamse woningmarkt vertonen. Maar het lijkt erop dat men zich daar weinig van aantrekt.

De gemeente Amsterdam had twee jaar geleden helemaal gelijk toen men besloot de kamerbemiddelaars van Direct Wonen geen vergunning meer te geven. Dat heeft de Raad van State geoordeeld
 
Kamers met een huurprijs van boven de 3000 euro per maand, huizen waarvoor geen huisvestingsvergunning verleend was, en dat alles met het in rekening brengen van forse bemiddelingskosten – voor de Raad van State is het genoeg reden om het standpunt van de gemeente te steunen. 

Exit
En dus is het nu exit voor Direct Wonen. Maar of ze zich daar aan zullen houden? Een jaar geleden ontdekte Follow The Money al dat de club, ondanks het verbod dat kort daarvoor door de rechter was uitgesproken, nog gewoon actief was.
 
Ook nu zegt Direct Wonen in een reactie de komende tijd kamers te zullen blijven aanbieden. “Voorlopig blijven wij ook onze klanten in Amsterdam helpen aan een passende woonruimte.” Dat zou nog wel eens een dure grap kunnen worden, want de gemeente kan per overtreding van het verbod een boete opleggen van tussen de 4000 en 40.000 euro.
Stefan Vermeulen
Bijt zich voor FTM vast in schimmige dealtjes, foute gedragingen en geldstromen die het daglicht niet kunnen verdragen.
Gevolgd door 940 leden
Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
Annuleren