Coca-Cola verdedigt sponsorschap Zomerspelen

1 Connectie

Relaties

Coca-Cola
0 Bijdragen

De CEO van Coca-Cola reageert op de kritiek over het sponsorschap van de frisdrankproducent inzake de Olympische Spelen.

Van journalistiek tot sport. En van social media tot kunst. Veel maatschappelijke activiteiten verlenen tegenwoordig mede hun bestaan door het geld van sponsoren. Zo ook de Olympische Spelen. Maar dat het sportieve festijn deels wordt gefincierd door caloriefabrieken Coca-Cola en McDonalds, is ironisch.

Jacques Rogge, de hoogste baas van het International Olympic Committee (IOC), twijfelde in eerste instantie aan het besluit om de sponsorcontracten te verlengen van deze twee merken, die met hun etenswaren van menig Amerikaan een obesitasklant maken. Toch heeft het comité het contract met Coca-Cola en McDonalds verlengd. Het was volgens Rogge “geen makkelijke beslissing.” De IOC-baas zag echter wel wat in de steeds ‘gezondere’ menus van de Mac en de light frisdranken van Cocla-Cola.

In feite draait het natuurlijk gewoon om de onmisbare sponsorgelden van deze multinationals. De Zomerspelen hebben 957 miljoen dollar van elf grote sponsors gekregen en 3,9 miljard dollar komt uit televisierechten. De CEO van Coca-Cola, Muhtar Kent, draait daar niet omheen. De directeur was zo sportief om vandaag in de The Sunday Telegraph te reageren op de kritiek en zegt dat er waarschijnlijk minder landen mee hadden kunnen doen aan de Olympische Spelen als sponsors er niet waren.

“A big portion of all the funds generated through partners like Coca-Cola and others are channelled through the International Olympic Committee back to the countries, which helps the Olympic movement and national Olympic committees.
”, aldus Kent. Daarnaast wijst de CEO er op dat Coca-Cola dertig jaar geleden alleen maar calorierijke producten verkocht, terwijl tegenwoordig 40% van het assortiment geen calorieën bevat.

Wat betreft McDonalds kunnen bezoekers van de sportwedstrijden in het Olympisch Park aanschuiven in een van de vier megagrote hamburgerrestaurants voor een lekkere salade.