DNB bang voor te harde bezuinigingen

  DNB is bang voor te harde bezuinigingen, Pieter Broertjes mogelijk burgemeester van Hilversum, Jan-Kees de Jager verbood bonus bij ABN Amro, Portugal aan noodinfuus en Forbes rouwt om Taylor.

  DNB bang voor te harde bezuinigingen

   

  Joanne Kellerman, directie-lid bij De Nederlandsche Bank, waarschuwt in managementblad Scope voor te harde bezuinigingen op financiele toezichthouder. De juriste die controleert of de pensioenfondsen genoeg geld sparen, meent dat er extra middelen voor toezichthouders nodig zijn. De kredietcrisis toonde aan dat de waakhonden door de benen zijn gespeeld. ‘We hebben te maken met een krimpende overheid. Daar zit dus een grens aan. Bovendien los je de problemen niet op door achter elke bankier een toezichthouder te zetten.’

   

  Bron: Management Scope

   

  De Jager verbood ABN-bonus

   

  Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft eerder dit jaar ingegrepen bij ABN Amro om te voorkomen dat de bank bonussen zou betalen aan leden van de raad van bestuur. Chapeau! De raad van commissarissen achtte een bonus rechtvaardig, ondanks het nettoverlies in 2010 van € 414 mln. De minister stopte de toeslagen bij de bank die voor 100% in handen is van de Staat. Daarmee voorkwam De Jager een bonus voor één van zijn voorgangers op Financiën, de huidige bestuursvoorzitter van ABN Amro Gerrit Zalm

   

  Bron: FD

   

  Broertjes wordt burgemeester

   

  Oud-Volkskrant hoofdredacteur Pieter Broertjes, die vertrok met een riante afkoopregeling bij het progressieve dagblad, is namens de PvdA, voorgedragen als nieuwe burgemeester van Hilversum. Het kabinet moet zijn benoeming nog goedkeuren. Zijn vertrek was met enig rumoer omgeven, omdat hij naar verluidt een miljoen euro meekreeg van de noodlijdende krantenuitgever. Zal hij de opbrengsten van zijn gouden parachute nu teruggeven?

  Bron:De Volkskrant.

   

  Portugal aan noodinfuus

   

  Een gang naar het Europese noodfonds is onafwendbaar voor Portugal. Het Portugese parlement heeft gisteren een veto uitgesproken over de bezuinigingsplannen van de linkse minderheidsregering. Dat trad daarop af, maar het euroland is nu zo op drift dat het zelfstandig alleen nog tegen torenhoge rentes geld kan aantrekken, en dat lijkt te veel van het goede te worden voor de Zuid-Europeanen. Gevolg: Noord-Europa moet weer betalen.

   

  Bron: De Telegraaf

   

  Forbes rouwt om dood Taylor

   

  Steve Forbes, eenmalig presidentskandidaat en zoon van uitgever Malcolm Forbes, schrijft een ontroerende necrologie over de gisteren overleden Elisabeth Taylor. Zijn vader Malcolm en de succesactrice blijken intieme vrienden te zijn geweest. Prachtige foto’s zijn te zien op de site van het gelijknamige zakenblad.

   

  Bron: Forbes

  Over de auteur

  Redactie

  Lees meer

  Volg deze auteur

  Dit artikel krijg je cadeau van Follow the Money.

  Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost tijd en geld. Steun ons en

  word lid
  Verbeteringen of aanvullingen?   Tip de auteur Annuleren