DNB ontwaakt

2 Connecties

Relaties

Scheringa

Organisaties

De Nederlandsche Bank (DNB)
0 Bijdragen

Ook DNB komt er achter dat er teveel kantoren en winkels in Nederland zijn; Facebook-IPO wordt grote kater, nieuw bod op Saab, The Donald heeft een nieuwe vriend en ... Dirk is terug. Newswatch 3 februari.

 DNB voorspelt vastgoed-crisis

Wat iedereen buiten het Frederiksplein al lang had vastgesteld: er zijn iets te veel kantoren in Nederland gebouwd. Daar is veel te veel geld in gepompt – door banken, pensioenfondsen, bedrijven en particulieren. En dat gaat problemen opleveren want de trend dat er minder commercieel vastgoed nodig is zet door. ‘Vastgoed is een probleem voor de sector door het structurele overaanbod aan kantoren en winkelpanden. Er is minder behoefte vanwege het nieuwe werken en het internetwinkelen.' Dixit Jan Sijbrand directeur toezicht bij de Nederlandsche Bank (DNB) en voormalig risicomanager bij ABN Amro en NIBC. Vooral banken zullen in problemen komen als ze de werkelijke waarde van het vastgoed op hun balans moeten zetten. Volgens Sijbrand wordt vastgoed de derde crisis in de financiële sector.

 Bron: FD
 
 
Oops... verkeerde kandidaat  
 
With friends like that, who needs enemies?
De ene multi-miljonair steunt de andere. Donald Trump wisselt van kamp en schaart zich nu achter Mitt Romney. Of open sollicitatie naar ministerspost of VP? Motto van het Romney-Trump ticket: "Geen gezeik iedereen rijk."
Bron: CNN 
  
Facebook heeft een schitterende toekomst – achter zich
De beste tijd van Facebook is al geweest, zo concludeert Reuters na het bestuderen van het prospectus. Natuurlijk, op het eerste gezicht ziet het er allemaal mooi uit: in het eerste kwartaal van 2011 groeide de omzet met 112 procdnt ten opzichte van 2010. Maar in het vierde kwartaal was dat 55 procent. De marges krimpen snel. Facebook is vijf keer zo duur als Google was toen het in augustus 2004 naar de beurs ging. Reuters denkt dat 2012 een slecht jaar wordt voor webuitgevers en dan zou Facebook er ineens een stuk gewoner uitzien: een succesvol bedrijfje in social media, dat een behoorlijke impact heeft gehad op Silicon Valley. Maar ook niet meer dan dat. 
 
Een van de commentaren:
 
'Gates and Microsoft giveth productivity. Zuckerberg and Facebook taketh productivity away. (…) people will wake up one of these days and ask why they trusted these guys with their privacy and why they wasted so much time on it.'
Bron: Reuters 
 
Miljoenen-bod op Saab
De Chinese autofabrikant Youngman heeft weer een bod gedaan op Saab, zo berichtte Sveriges Radio donderdag. Er zou een Chinese delegatie in Zweden aanwezig zijn om een deal rond te krijgen. Het heikele punt blijft de technologie, waarvan de licenties nog steeds in handen zijn van General Motors. Ook Indiërs worden veel gesignaleerd in de Scandinavische sneeuw
 Bron: The Local 
 
Dirk: 'Ik wil eerherstel'
Pauw & Witteman is het ideale platform om uw luchtballon te lanceren. Deze keer was het de beurt van Dirk Scheringa, bankier in ruste. Hij wil alle hoofdrolspelers in het faillissement van zijn bank (behalve zichzelf) horen in een civiele rechtszaak. Het gaat onder meer om oud-minister van Financiën Wouter Bos en oud-president van De Nederlandse Bank (DNB) Nout Wellink. Hij vermoedt een complot tegen DSB. Scheringa liet zich niet uit over de andere kant van het eerherstel: de duizenden gedupeerde klanten. 
Bron: Telegraaf 
 
 
Het NOS-nieuws in een minuut: