© FTM YouTube

Maak het graafwerk van Follow the Money mogelijk

  'Onderzoeksjournalistiek is niet gratis.' Diepgravende onderzoeksjournalistiek kost veel tijd en geld. Daar kun je ons bij helpen door Follow the Money te steunen en lid te worden.

  Alles in de wereld om ons heen draait om geld. De vrije keuze van een arts, uw pensioen, het stukje vlees bij de supermarkt, het water uit de kraan, de scholing van uw kind, alles. Follow the Money heeft dit besef in zijn DNA zitten.

  Macht vreet geld. Door het volgen van geldstromen maken we zichtbaar wie de feitelijke macht in handen hebben en hoe we die kunnen controleren. We tonen misstanden aan. We ijveren voor rechtvaardigheid. De ervaringen van de afgelopen jaren laten zien dat hier nog heel veel werk valt te verrichten!

  Word lid en steun daarmee net als Joris Luyendijk ook de missie van Follow the Money

  Door middel van waarheidsvinding willen we de macht weer aan het publiek terug geven. Zo leveren we een bijdrage aan de instandhouding van onze democratie.

  Tegelijkertijd zetten we ons in om mogelijke alternatieven en oplossingen te belichten en om te inspireren. De wereld iets verder helpen door zowel te breken als te bouwen. Opkomen voor de belangen van de 99 procent. Dat is onze missie. En daar willen we jou bij betrekken.

  "Onderzoeksjournalistiek is niet gratis, anders krijg je persberichten van de bank"

  Sinds onze start in 2010 hebben we laten zien dat we iets kunnen. We hebben vele diepgravende, onthullende artikelen gemaakt, primeurs gescoord, verrassende inzichten geleverd en prijswinnende verhalen voortgebracht. 

  Follow the Money journalisten zetten zich in om de smerigheid naar boven te halen.

  We willen veel meer belangwekkende journalistiek maken. De rotzooi boven tafel krijgen, het tuig in de beklaagdenbank en de beste ondernemers in het zonlicht. Voor jou, met jou, voor ons allemaal. Omdat het hard nodig is.

  Radicaal onafhankelijke journalistiek kan echter alleen bestaan bij de gratie van een betrokken publiek. Mensen die inhoudelijk en ook financieel bijdragen kunnen leveren. 

  >> Sluit je aan en word lid

  Voor €80 per jaar en ontvang:

  • Diepgravende journalistiek die de onderste steen boven wil halen
  • Met feiten onderbouwde opinies die uitnodigen voor debat
  • Gratis het ebook ‘Blad voor de mond’ over persvrijheid
  • Toegang tot alle content, volg auteurs & dossiers en lever zelf een bijdrage!
  Joris Luyendijk

  Joris Luyendijk wint de NS Publieksprijs met zijn boek ‘Dit kan niet waar zijn’ en doneert zijn geldprijs aan Follow the Money. Luyendijk sprak in DWDD van het ‘Gallische dorp’ dat nog steeds tegen almacht van de financiële sector blijft verzetten. Bekijk het moment bij DWDD terug op uitzending gemist (vanaf 18.18).

  Lees verder Inklappen

  Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

  Over de auteur

  Redactie

  Gevolgd door 241 leden

  Volg Redactie
  Verbeteringen of aanvullingen?   Stuur een tip
  Annuleren