
Investeerder Henk Keilman wint rechtszaken tegen Marco Krol en rapper Antony Haynes. Daarmee is het voor Keilman nog niet gedaan. 'Krol kan een forse schadeclaim tegemoet zien'.
Investeerder Henk Keilman, bekend van Dragons Den, heeft de zaak, die hiphop-artiest Anthony Haynes en investeerder Marco Krol, tegen hem aangespannen hadden, op alle punten gewonnen. Krol en haynes waren twee oud-zaken relaties waarmee hij participeerde in twee media-bedrijven. Met name een bedrijf - Lab Venture - kreeg door het drama rond The Entertainment Group (TEG), veel publiciteit. In die affaire speelde Krol ook een destructieve rol, zoals FTM eerder onthulde. Groen-investeerder Keilman kreeg ook met die donkere zijde van Krol te maken en overweegt nu serieus een tegenclaim in te dienen en mogelijk een smaadzaak te starten tegen zowel Krol als Haynes.
Krol en Haynes spanden in januari gelijktijdig twee procedures aan, omdat ze vonden dat Keilman onrechtmatige financiele handelingen zou hebben verricht met geld van twee tv-productiebedrijven waarin zij met hem participeerden.
‘Ik was er altijd van overtuigd dat het goed zou aflopen.’ zegt Keilman. ‘De beschuldigingen van Krol waren volledig gekunsteld met het doel om mij te dreigen met mogelijke negatieve publiciteit. Ik kon de negatieve publiciteit "afkopen" door hem een soort van schadevergoeding te betalen. Dat is te gek voor woorden, en wij zullen het hier niet bij laten. Krol kan een forse schadeclaim tegemoet zien’.
De Britse rapper Anthony Haynes, een ex-TMF host, sleepte met behulp van Krol zijn oud-zakenpartner Henk Keilman voor het gerecht omdat hij meende dat 2 way traffic, een ander mediabedrijf waarin Keilman ook participeerde, een door hem ontwikkelde tv-concept Eyecandy zou hebben gestolen. Het verwijt was dat 2 way traffic het intellectueel eigendom van Eyecandy, in handen van Keilman en Haynes, had overgenomen, maar Haynes daar niet voldoende voor had gecompenseerd.
Kwaadsappig
De artiest eiste 2,3 miljoen euro van Keilman. Eyecandy, een soort Idols voor danseressen in rapvideos's, werd echter nooit een succes. Na een mislukte pitchpoging bij Endemol, en een paar uitzendingen bij Veronica, werd de exploitatie gestaakt. De rapper meende niettemin dat Keilman de waarde van Eyecandy heeft aangewend om 2 Way traffic verder uit te bouwen.
Marco Krol kwam met een kwaadsappig verhaal van gelijke strekking. Zijn grief was dat een investering van Keilman van 2,8 miljoen euro in het bedrijf Lab Venture, waar Krol ook aandeelhouder was, onheus is aangewend om Eyecandy te exploiteren en de koers van het beursgenoteerde 2 way traffic op te vrolijken. Een tweede verwijt van Krol was dat LV-compaan Keilman 1,5 miljoen euro uitleende aan Eyecandy, terwijl dat geld hard nodig was om Lab Venture op te bouwen. Het voorval met deze lening, die overigens keurig terug werd betaald, zou aantonen dat Keilman niet in Lab Venture wilde investeren, maar slechts uit was op Eyecandy, aldus Krol. Hij eiste 3 miljoen euro.
De rechtbank van Amsterdam wees alle vorderingen af omdat Krol en Haynes geen enkel bewijs hebben geleverd voor hun beschuldigingen.
Nu echt boos: 'Krol zal de consequenties moeten accepteren voor zijn poging om willens en wetens mensen te beschadigen. Normaal gesproken ben ik een vredelievend persoon, maar Krol's opstelling was zo extreem dat mijn gevoel om dit onrecht te bestrijden prevaleert boven het gevoel dat ik van deze domme zaak af ben’.
Herhaalde pogingen om Marco Krol voor commentaar te spreken te krijgen, liepen spaak. Krol nam zijn telefoon niet op.
0 Bijdragen