250.000 Duitse industriebanen weg

3 Connecties

Onderwerpen

Werkeloosheid

Locaties

Duitsland

Werkvelden

Industrie
0 Bijdragen

De Duitse industrie herstelt zich, maar met veel minder mensen.

In februari 2010 telde de Duitse KvK 4,9 miljoen industrie-banen, 4,7 procent minder dan in het jaar ervoor. De Deutsche Industrie- und Handelskammertag (DIHK) verwacht weliswaar dat er dit jaar nog wel dat er 200.000 nieuwe banen worden gecrëerd, maar het herstel van de arbeidsmarkt in de periode 2006-2008 is teniet gedaan.

De daling van het aantal arbeidsplaatsen was het sterkst in de metaalindustrie, met name de autofabrikanten en machinebouwers schrapten stevig. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor de Nederlandse industrie, een van de grootste toeleveranciers van de Duitse.

 

Beter nieuws is er te melden over de export. Die steeg in februari met 5,9 procent, de sterkste stijging sinds acht maanden. Hetzelfde beeld laten de meest recente cijfers van Eurostat zien. De landen van de eurozone boekten een handelsoverschot van 2,6 miljard euro in februari.

 

Het grootste overschot boekten Duitsland (8 miljard), Ierland (3,3 miljard) en Nederland (1,8 miljard). Het grootste tekort van de Europese Unie werd gehaald in Groot-Brittannië met 9,4 miljard euro, gevolgd door Frankrijk met 5,2 miljard euro.

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Redactie
Redactie
Gevolgd door 593 leden