Duvel-familie proost op 92,5 miljoen superdividend

2 Connecties

Relaties

Duvel

Organisaties

Euronext
2 Bijdragen

De familie Duvel-Moortgat haalde hun biermerk van de beurs en keerden zichzelf vervolgens 92,5 miljoen euro superdividend uit.

De financieel-economische website Trends achterhaalde dat vier familieleden van de brouwerij Duvel-Moortgat zichzelf in maart een superdividend van 92,5 miljoen euro hebben uitgekeerd.
De brouwerij Duvel-Moortgat - tot over de Belgische landsgrenzen bekend vanwege hun speciaalbieren Duvel, La Chouffe, De Koninck, Liefmans, Vedett, Maredsous en Bel Pils - werd eerder dit jaar van de beurs Euronext gehaald door vier leden van de Moortgat-familie. De drie Moortgat-broers en hun achternicht kochten 1,3 miljoen aandelen op voor ongeveer 125 miljoen euro.


Trends.be schrijft vandaag dat de familie het aankoopbedrag grotendeels terug heeft gehaald in de vorm van superdividend. In maart werden er bij banken voor 72 miljoen euro aan leningen afgesloten en keerden ze zichzelf een dividend uit van 92,5 miljoen euro. Wat gelijk staat aan 17,1 euro per aandeel, veel hoger dan het dividend ten tijden van de beursnotering. In 2011 werd er nog 1,45 euro per aandeel uitgekeerd.


Het superdividend werd exclusief uitgekeerd aan de vier familieleden, mensen die hun aandelen niet hebben verkocht aan de familie, de zwevende aandelen, kregen dit superdividend niet uitgekeerd. Het bedrijf maakte in 2012 een nettowinst van ruim 22 miljoen euro.