'Economen hebben een gebrek aan interesse voor het klimaat'

2 Connecties

Onderwerpen

Klimaatverandering

Werkvelden

Economie
0 Bijdragen

Wat hebben economen te zeggen over klimaatverandering? Een interview met econoom Mathijs Bouman over de uitspraak van IMF-topdame Christine Lagarde dat klimaatverandering haar grootste zorg is.

"Our children will be grilled, fried, toasted and roasted," aldus verwoordde Lagarde haar angst voor de gevolgen van de almaar stijgende CO2 uitstoot. Dat is een heel ander geluid dan de gebruikelijke zorgen van het IMF over groei, schulden en  wanbetaling.

 

Economen hoor je niet zo regelmatig over CO2 en klimaat, wat ons eerder vertwijfeld deed afvragen: "Aan welke kant stond u? Wie zich vanaf heden nog uitlaat over economische groei, zonder daarbij de grenzen die de aarde stelt in acht te nemen, is medeplichtig aan de gevolgen."  Economensite MeJudice was zo vriendelijk gevolg te geven aan de oproep door een officiële peiling te houden onder Neerlands economen. 

 

Voor tekst en uitleg zochten we iemand in onze nabijheid die zich als macro-econoom vaak in soortgelijke termen uitdrukt als het IMF. En wat bleek: Mathijs Bouman is het met Lagarde eens. Het moet niet gekker worden, steun voor milieumensen uit onverwachte hoek.

 

Luister naar het interview met Bouman over deze zaak, met daarin natuurlijk ook de vraag: als jullie economen het klimaat als grootste zorg zien, waarom roepen jullie dat dan niet wat harder?

 

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Hans de Geus
Hans de Geus
Commentator & journalist financiƫle markten en economie.
Gevolgd door 196 leden