De knallers van de week

Wat hebben Edwin de Roy van Zuydewijn en Bernie Madoff gemeen? De tien best gelezen Follow the Money-artikelen van week 7.

Edwin de Roy van Zuydewijn was boos op Roel Janssen, auteur van het boek Grof Geld. Welke rol speelde zijn vader in de stokoude affaire-Teixeira de Mattos? En wat deugde er niet aan het boek?
 
 
Eric Smit fileert wat directeur Aegon Nederland Marco Keim werkelijk zei over woekerproducten van zijn bedrijf.
 
 
De ontslagen hoofdscout van Ajax, Hans van der Zee, doet een interessant boekje open over het aankoopbeleid van de club. De schuld van alle miskopen, volgens hem: Rik van den Boog.
 
 
Margiet Marbus vergat een Nanny MacPhee-dvd terug te brengen naar de verhuur toen ze verhuisde naar Dubai. Toen werd er beslag op haar ING-rekening gelegd. Ook al is alles betaald, Marbus kan nog steeds niet bij haar geld. 
 
Marbus' ING-hellevaart leidt tot 'feest' van herkenning bij onze lezers...
 
 
De Nederlandsche Bank waarschuwt: "China koopt politieke en economische invloed in Europa". Rapport van DNB, met een verbijsterende grafiek. 
 
 
Was ceo Jamie Dimon van JPMorgan Chase een handlanger van Madoff?
 
 
Niet iedereen zeikt de deal van Nokia met Microsoft af. Columnist Jan Dwarshuis bijvoorbeeld. "Ik ga short op Apple."
 
 
Columnist Ewald Engelen ergert zich rot aan al die zogenaamde 'consultants' die de economie van ons land verzieken.
 
De ICT van de Gemeente Amsterdam is waardeloos en kost €130 miljoen per jaar.  Is het niet tijd om de stad onder curatele te plaatsen?
 
 
Bericht van een oplichter. Het eerst interview sinds de veroordeling van Madoff. Interessant: volgens Madoff hadden de banken moeten weten dat zijn bedrijf een ponzi-scheme was.