Eigenaar Olm Bier persoonlijk failliet

2 Connecties
0 Bijdragen

Mark Schneider, voormalig eigenaar van Olm Bier, is persoonlijk failliet verklaard. Dat blijkt uit het eerste curatorenverslag van zijn bedrijf. Olm ging in september op de fles.

Op 1 november heeft de rechtbank Zwolle-Lelystad het faillissement over Schneider uitgesproken, zo staat in het rapport. Zes dagen daarvoor werd hij door de rechtbank in Amsterdam nog veroordeeld tot het betalen van 1,5 miljoen euro aan Heineken vanwege geleden schade door de activiteiten van Olm. De kans lijkt groot dat Heineken naar een groot deel van dat geld kan fluiten.
 
Betrokkenen stelden eerder al tegenover FTM dat de werkwijze van Schneider 'veel weg had van oplichting'. Uit het eerste verslag van de curator van het failliete Olm, Anthony Terng, blijkt dat er nog meer rechtszaken liepen dan al bekend was. Ook de Duitse brouwer Königshof daagde Schneider namelijk onlangs voor de rechter wegens niet betaalde rekeningen. 
 
Stopgezet
Bij die Duitse brouwerij kocht Olm het bier in sinds het in conflict kwam met de vorige leverancier, het Vlaamse Huyghe. Ook daar betaalde Schneider de rekeningen al tijden niet meer.
 
De rechtszaken die tegen Olm en haar eigenaar liepen zijn door het persoonlijke faillissement van Schneider voorlopig stopgezet. Olm had op het moment van faillissement nog een kleine 6 ton aan openstaande rekeningen. 
 
Schneider was zondagavond niet bereikbaar voor commentaar.