Endemol in grote problemen

3 Connecties

Relaties

Griekenland Endemol

Organisaties

IMF

Het nieuwsoverzicht van dinsdag: Endemol zit in grote financiële problemen, Griekenland is het minst kredietwaardige land ter wereld, Lagarde stevent af op topbaan IMF, ING verkoopt onderdeel ING Direct en meer.

Televisieproducent Endemol verkeert in grote financiële problemen. Het bedrijf zucht onder een schuldenlast van 2 miljard euro, en door een forse afboeking noteerde Endemol over het afgelopen jaar een verlies van 1,3 miljard. Het consurtium onder lediding van Cyrte, dat in 2007 Endemol kocht, zal snel met een noodoplossing moeten komen, anders zouden de banken de kraan wel eens kunnen dichtdraaien. 
Bron: FD
 
Grieken naderen nu toch echt faillissement
 
Kredietbeoordeler Standard & Poor's heeft geen vertrouwen meer in een oplossing van het probleem dat Griekenland heet. De credit rating van het land is gisteren in één klap met drie stappen verlaagd naar de triple-C status. Griekenland is daarmee het laagst beoordeelde land ter wereld geworden – lager dan Pakistan, lager dan het in 2008 gefailleerde Ecuador. Volgens S&P's gaat Griekenland nog vóór 2013 failliet en zullen schuldeisers tussen de 30 en 50 procent van hun investeringen terugzien. Fijn vooruitzicht voor de Tweede Kamer, die vanmiddag over eventuele nieuwe leningen aan Athene debatteert...
 
 
Fischer geen IMF-baas: te oud
 
Israëlier Stanley Fischer mag geen gooi doen naar de positie van IMF-baas. Het 24 leden tellende bestuur heeft besloten vast te houden aan de regel dat de nieuwe topman niet ouder mag zijn dan 65 jaar. Fischer is 67. Dit staaltje van leeftijdsdiscriminatie vergroot weer de kansen van Christine Lagarde om landgenoot DSK op te volgen. Haar tegenstrever is nu de Mexicaan Agustin Carstens, maar die lijkt minder steun te genieten. 
Bron: Reuters
 
'ING neemt snel besluit over ING Direct USA'
 
Volgens The Wall Street Journal neemt de directie van ING waarschijnlijk woensdag een besluit over de verkoop van de Amerikaanse internetbank ING Direct. Belangrijkste gegadigde om het onderdeel over te nemen zou Capital One Financial Corp. Zijn, terwijl ook General Electric nog in de markt zou zijn. ING Direct zou rond de 9 miljard dollar moeten opbrengen. 
 
Belgen geven identiteit buitenlandse spaarders vrij 
 
Zo'n 50.000 Nederlanders die een deel van hun spaargeld in België hebben ondergebracht, moeten vrezen voor een vervelende naheffing van de Belastingdienst. België heeft vandaag de gegevens van 250.000 buitenlandse spaarders overgedaan aan de belastingdiensten van het thuisland van de spaarders. 20 procent van die spaarders komt uit Nederland.
Bron: Express
 
Het nieuws in 60 seconden: