EU-top is voorgekookt ei

3 Connecties

Relaties

Geithner EFSF

Personen

Angela Merkel
1 Bijdrage

Volgens velen is het dit weekeinde erop of kopje onder voor de euro. Onzin! De leiders laten deze Europese penning echt niet zo vlak voor kerst vallen. De hele top is een voorgekookt ei.

De illustere regeringsleiders kunnen verrassen met meerdere reddingsfondsen en op die manier de gewenste bazooka inzetten. Het European Financial Stability Facility (EFSF) zou wel eens een broertje of zusje kunnen krijgen dat bij de geboorte al groter is dan het EFSF zelf.
 
En denkt u nu echt dat de Amerikaanse minister van Financiën – Tim Geithner – het zo leuk vindt om met een Oost-Duitse mevrouw genaamd Angela Dorothea Merkel thee te gaan drinken? Nee, natuurlijk niet. Geithner werkt aan een extra vangnet via het IMF.
 
Het is een publiek geheim inmiddels dat het IMF een grotere rol gaat spelen bij het bestrijden van de crisis. Naast allerlei structurele begrotingsmaatregelen speelt Geithner op de achtergrond dus een belangrijke rol.
 
Gisteren mailden diverse beleggers mij of het geen tijd werd om onze geliefde ©OLUMBEURS-PORTFOLIO – welke bij opening vanochtend 18 procent in de plus noteert dit jaar – te hedgen. U begint het al te leren.
 
Maar het draait om timing. Ik ben van mening dat deze top is voorgekookt en dat beleggers opgelucht adem zullen halen. En dus ga ik bewust 100 procent long. Zo simpel is dat. Als ik het mis heb,  verzin ik wel een list.
 
Of ik gelukkig ben met alle besluiten? Nee natuurlijk niet. Merkel c.s. werkt aan de grootste fopspeen aller tijden in Europa. Maar welke keus hebben ze dan wel? Aan u de taak handig te laveren tussen wat u voorgeschoteld krijgt.
 
Debt is niet sexy meer en leidt tot grote brokken in uw aangifte. Uw koopkracht staat steeds meer onder druk en uw pensioen smelt als sneeuw voor de zon weg. Daar zijn wel oplossingen voor maar daar heeft u doorgewinterde specialisten voor nodig. En geen doorsnee vermogensbeheerder die van mening is een Aldi-filiaal te runnen met allemaal rotzooi in het vak dat niet te vreten is.
 
Pieken 
Hoe dan ook, ik denk dat de markt richting de kerst gaat pieken en daar handel ik naar. Misschien kan ik mijn rendement nog wat verder opkrikken dit jaar. Tot slot heb ik nog een cadeautje voor u in petto. De kans is aanwezig dat u een aantal waardeloze beleggingsregels in portefeuille heeft.
 
Van de week bracht ik een kort bezoekje aan de heren van de IAMEX, een marktplaats voor illiquide rommel waar u graag vanaf wil. En het is best mogelijk dat u er nog iets voor krijgt ondanks dat uw geliefde bank het op nul waardeert of de curator u vertelt dat u naar uw centjes kunt fluiten.
 
Wel nu; aan dit soort voorgekookt acterende eieren heb ik niets en u al helemaal niet. Ik meld me uiteraard nog even na de top der toppen.