Europa helpt Griekenland (voor even)

Europa redt Griekenland (met schuldreductie), Margin Call gaat in première, Amazon toont lef, maar wordt afgestraft, en Merkel maakt geen excuses aan Berlusconi.

Europa streept helft Griekse schuld weg

Hop de helft eraf en opnieuw beginnen. Europa is eruit. De helft van de Griekse schuld strepen we weg en we gaan nog één keer paraat staan om de spilzieke Olympiërs bij te staan. Het totale pakket bedraagt nu 1000 miljard. De lidstaten storten daadwerkelijk, niet maar staan garant. Door de wegstreepactie is de Griekse schuld met 100 miljard verlaagd. Hoe komen de Grieken aan cash? Europa gaat op bezoek bij China en private partijen voor harde moneten.

Bron: NOS

 

Haircut van 50 procent? Uhh, niet dus...

Op Zero Hedge wordt het rekensommetje even helder neergezet. De door Europa aangegeven haircut van 50 procent op de Griekse schulden is in feite niet meer dan 28 procent.

Bron: ZeroHedge

 

‘Margin Call’ in première

"Je moet slimmer zijn, de eerste of vals spelen." Deze one-liner vervat de crux van Margin Call, de film – met in de hoofdrol Kevin Spacey – die deze week voor het publiek te zien zal zijn (vrijdag op het Leids filmfestival). Het verhaal speelt zich af, ergens tussen 2007 en 2010, en doet filmisch verslag van een etmaal uit de boardroam van een Wall Street bank. Mooie bijrollen voor Demi Moore en Stanley Tucci.

Bron: Margin Call

 

Amazon kan niks goed doen.

Investeer je eens al je geld in een innovatief product is het weer niet goed. Amazon, het digitale boek en cd-verkoper, ligt onder het hakblok, omdat de winstgevendheid terugloopt (met 73 procent) als gevolg van investeringen in tablet Kindle. Amazon wil, net als andere content-leverancier huizen, meer greep krijgen op de productiekolom. Marktvorsers zien het niet zitten en straffen de strategie af met dumpen van aandelen. Ze wijzen op het magere operationele winstmarges (slechts 4 procent, de laatste 5 jaar gemiddeld rond de 3,2 procent). Die marges zijn ook nog eens te danken aan de fiscale trucs die het bedrijf al sinds zijn oprichting toepast. Topman Bezos reageert hier weer erop te wijzen dat met de komst van Kindle deze marges verbeteren.

Bron: BBC

 

Merkel buigt niet voor Bunga Bunga premier

Poeh. Berlusconi wordt een beetje de Johan Cruijff van Europa, een egomane opstructiepleger. Zijn land zakt bijna door de hoeven van de schulden, de arbeidsmarkt is roestiger dan een oud- treinstel en zijn politiek draait om zijn persoon en niet om het redden van zijn land. Berlusconi beweert nu dat Merkel excuses heeft gemaakt voor haar schrobbering tijdens de Eurotop afgelopen zondag. De kurkdroge woordvoerder van Angie twittert: niet waar.

Bron: Twitter

 

Shell ziet productie dalen, maar winst met 43 procent stijgen

De winst stijgt als gevolg van hoge olieprijzen, maar de productie daalde met 2 procent tot iets meer dan 3 miljoen vaten. Shell toont ogenschijnlijk goede derde kwartaalcijfers (plus 43 procent naar 5 miljard euro), maar analisten maken zich toch zorgen. Shell zou, als enige, juist meer hebben moeten produceren. Luxe-leed natuurlijk, maar toch…

Bron: Beurs.nl

 

Het NOS-nieuws in 60 seconden:

 

?

Deel dit artikel, je vrienden lezen het dan gratis

Over de auteur

Redactie

Gevolgd door 574 leden