Europa waarschuwt Papandreou (echt voor de laatste keer)

Europese politici huiveren voor de powerplay van Papandreou en draaien de geldkraan dicht. De NVB wil beperking van aftrek hypotheekrente en De Mol is weer top 10 Quote500

Europa pokert lekker mee

Papandreou wil een referendum. Europa reageert meteen: dan stoppen wij met betalen. Het grote euro eindspel gaat nu echt beginnen. Een toegezegde cashinjectie van 8 miljard euro in de Griekse economie gaat niet door, besloten een bibberende Merkel en Sarkozy. De Griekse powerplay- premier blijft er vooralsnog ijskoud onder. Hij beweert nog tot december geld te hebben om de lopende rekeningen te kunnen betalen.

Bron: NOS

 

Victor Bout veroordeeld

Hij was een beetje de Rambo van het kapitalisme. Victor Bout, de oud KGB-agent, is veroordeeld voor wapenhandel. De Rus werd in 2008 door middel van een Amerikaanse undercoveractie ontmaskerd toen hij raketwerpers wilde leveren aan een gefingeerde groep Colombiaanse verzetstrijders van het FARC. Een jury in New York verwierp Bouts verweer dat de belofte om de vuurspeeltjes te leveren bluf was.

Bron: De Standaard

  

Lenen, lenen, betalen, betalen ten einde?

Youp van t Hek zong het al. Lenen, lenen, betalen, betalen. Ook wij hebben onze eigen Griekse probleem, de hoge hypotheekschuld. De Nederlandse bank waarschuwt voor deze schuldenberg en krijgt steun voor de Nederlandsche Vereniging Banken. De aflossingsvrije hypotheken zijn een gevaar voor de stabiliteit van de economie, aangezien bezitters van deze leningen vaak geen pensioen opbouwen.

Bron: FD

 

John de Mol weer in toptien rijkenlijst

No guts, no Quote-glory. John de Mol staat weer in de top tien met de verkoop van internationale tv-hit The Voice Of Holland. Hij staat ingeboekt op 1,7 miljard euro, mede als gevolg van van de omzet van honderd miljoen door zijn nieuwe tv-format. Met TVOH heeft hij financieel een grotere klapper in huis dan Big Brother, het voyeur-programma waarmee hij ooit de wereld veroverde en miljardair werd toen hij Endemol, het bedrijf dat het produceerde, verkocht aan het Spaanse Telefonica.

Bron: Quote

 

Moet ex Goldman baas Corzine brommen?

Hij was een Demoratisch lid van de Senaat, gouverneur van de staat New Jersey, ex ceo van Goldman Sachs en nu baas bij investeringsfonds MF Global. Maar hoe lang nog? De politieke oud-bankier zou wel eens het gevang in kunnen vliegen, nu bekend is dat zijn failliete fonds centjes van de klanten heeft aangewend om zelf te speculeren, vooral in euro-schuld. Nu het geld is verdwenen, worden de vragen over de rol van de risico-liberal steeds groter. In Amerika vraagt men zich dan al af: 'Hoe zou men hebben gereageerd als Corzine een Republikein was?’

Bron: Fortune

 

‘Het is nog niet te laat voor Griekenland.’

The New York Times neemt het op voor Papandreou, de Griekese blufpokeraar. Hoewel het laat is, wordt Europa gedwongen eerlijk naar de kwestie te kijken. De nood van de bankiers stond hoger op het lijstje van Europese leiders dan de geldarmoe van de Griekse bevolking. Papandreou kan een ‘mandaat’ afdwingen om alle noodzakelijke hervormingen door te voeren en Europa van zich af te houden.

Bron: New York Times

 

En ING schrapt 2700 banen.

 

NOS in 1 minuut