Lexus-sigaar uit eigen doos

De vissenkom van Evert Louwman is de afgelopen weken behoorlijk leeggelopen. Lexus moet nu het gat opvullen dat Lamborghini, Rolls-Royce, Bentley en Bugatti achterlaten.

Een hobbeltje op de weg voor de steenrijke autohandelaar/verzamelaar Evert Louwman. Ondanks zijn grote naam in de automotive, is hij niet in staat de exclusieve topmerken aan zich te binden. Begin dit jaar luidde hij het faillissement in van importeur Hessing (Lamborghini, Maserati, Bugatti, Rolls-Royce, Bentley) en nam vervolgens de fraaie showroom over aan de A2 nabij Utrecht. Er werden nieuwe glaspanelen geplaatst met de naam; Louwman Exclusive Cars.

Exodus

Desondanks leidde het tot een exodus van bijzondere bolidemerken bij het bedrijf van de auto-importeur en eigenaar van financieringsmaatschappij Alcredis. Rolls-Royce koos liever voor Cito Motors (Eindhoven) en Bentley en Bugatti vertrokken naar Pon. En vorige week lekte uit dat ook Lamborghini naar Pon verhuist. Auw. Slechts nieuws dus voor Louwman, wiens vermogen door zakenblad Quote wordt geschat op 735 miljoen euro. De hele vissenkom aan de A2 vullen met Maserati’s is geen (verkoop)optie voor de entrepreneur, die zijn fortuin voor een groot deel heeft te danken aan de import en verkoop van de doorsnee Japanse automerken Toyota en Suzuki. De officiële Maserati-reparateur Kroymans zit namelijk op een steenworp afstand van de ‘Exclusive Maserati’ showroom. Logischerwijs zal Kroymans de Italiaanse Liga in ere herstellen door Maserati binnen te halen.

Japanse sigaar uit eigen doos

Louwman heeft nu een doekje voor het bloeden gevonden. Hij gaat zijn nieuwe showroom vullen met het Japanse luxe-merk Lexus. Het is een sigaar uit eigen doos, want anno 2012 is Louwman niet alleen importeur van Toyota maar ook van Lexus. Heel exclusief is het allemaal niet; er zijn nog elf andere Nederlandse verkooppunten van Lexus. Wie bij Utrecht over de A2 rijdt, moet niet schrikken van eventuele lachsalvo's. Die worden met grote regelmaat vanuit bosrijk terrein door Frits Hessing afgevuurd. Bron: Autoweek