Het is afgelopen voor Bartels

4 Connecties

Relaties

Dion bartels Tableau

Organisaties

Raad van Discipline

Werkvelden

Advocaat
0 Bijdragen

Three strikes and you're out! Na twee eerdere schorsingen is advocaat Dion Bartels nu definitief van het tableau geschrapt. Hij reageert niet geschrokken: “Ik mocht toch al niet meer als advocaat werken.”

Nonchalant is hij er niet onder, zo mogen we het niet stellen. Maar heel erg vindt Bartels het ook niet dat de Amsterdamse Raad van Discipline hem vorige week van het tableau geschrapt heeft.

 

“Het maatpak van de advocatuur paste al niet meer bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Life goes on”, zegt hij aan de telefoon tegen FTM.

 

Dokter Simon


Een zaak aangespannen door Johan Bouwhuis van Bouwstaete is advocaat Bartels in een uitspraak door de Raad op 20 september fataal geworden, zo blijkt nu. Al eerder werd hij in die zaak op de vingers getikt.

 

Hij zou onder meer vertrouwelijke informatie over Bouwhuis naar de pers gelekt hebben. Eerder werd Bartels al geschorst na financiële wanorde bij zijn, inmiddels failliete, Utrechtse kantoor en na de Dokter Simon-affaire in Aerdenhout, waar FTM's Mark Koster al eerder over berichtte.


Vrijdag werd al bekend dat vanwege het eerdere faillissement zijn boedel binnenkort onder de hamer gaat, en nu is het dus definitief afgelopen met Bartels als advocaat. “Maar eigenlijk is dat niets nieuws onder de zon, want de laatste schorsing was al voor onbepaalde tijd. Ik wist dat het eraan zat te komen.”

 

Beroep


Toch overweegt Bartels tegen de beslissing in beroep te gaan bij het Hof van Discipline. De reden: “In de uitspraak staat onder meer dat ik niet inzie dat ik fouten heb gemaakt. Maar ik erken echt wel dat ik in het verleden uit de bocht ben gevlogen.”

Maar ook als die procedure succes zou hebben, zien we Bartels hoogstwaarschijnlijk niet terug als advocaat. “Ik hou me vanaf nu bezig met mijn sterke punt: commercieel-juridische ondersteuning. En ik geef spreekbeurten, over beleggen en fraude, maar ook over mijn eigen fouten en tekortkomingen.” En anders bieden wellicht de meubelhandel of de schrijverij nog uitkomst.

 

stefan@ftm.nl